Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC i JxCat porten l’amnistia i l’autodeterminació al ple de Barcelona
  • CA

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona debatrà sobre l’amnistia i l’autodeterminació de Catalunya. Els grups municipals d’ERC i JxCat ha demanat la celebració d’una sessió extraordinària per tractar les dues qüestions i adherir-se d’aquesta manera a l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació, una plataforma que ja compta amb el suport de prop de 300 entitats i més de 200 ajuntaments d’arreu del territori català.

La proposta de les dues formacions compta amb l’aval del grup de Barcelona En Comú, que ha introduït en la part propositiva un punt en forma d’esmena que fa referència a la reforma del codi penal. En concret, els comuns insisteixen en la necessitat d’intensificar el diàleg entre les diferents institucions per tal d’impulsar una reforma del codi penal que eviti la repressió d’idees polítiques, que al seu parer han de “poder-se expressar i defensar amb absoluta llibertat en democràcia”. Tot això mentre es treballa per aprovar la Llei d’Amnistia, que només podrà tirarà endavant si compta amb una majoria parlamentària al Congrés dels Diputats.

En el text de la petició, els grups recorden que l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació ja compta amb el suport de diverses destacades entitats de la ciutat com el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), el Secretariat d’Entitats de Sants, la Coordinadora del Poble-Sec, l’Ateneu Barcelonès o els Lluïsos de Gràcia. També tots els rectors de les universitats públiques catalanes s’han manifestat en el mateix sentit.

El compromís d’una “majoria”

Cal recordar que la plataforma va presentar-se en societat el passat 20 d’abril amb l’objectiu de donar forma al compromís d’una “majoria” de la societat catalana a favor d’una “sortida democràtica” al conflicte amb el govern espanyol, posant punt final a la situació de “bloqueig actual”. Més enllà de les entitats barcelonines, l’Acord compta amb el suport de patronals com la Cecot, FemCat, de les cambres de comerç de Barcelona i Girona, o de sindicats com la USTEC o la CGT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa