Unides Podem ha escollit el tinent d’alcalde i diputat al Congrés per En Comú Gerardo Pisarello per ocupar la secretaria primera de la mesa del Congrés. La formació lila ha proposat la diputada Gloria Elizo per ocupar la vicepresidència primera. Dimarts que ve es constituirà la mesa.

El PSOE ha anunciat que havia tancat amb Unides Podem un acord per al repartiment de llocs a la Mesa del Congrés dels Diputats pel qual es garanteix que junts tindran majoria en aquest òrgan de decisió que organitza el treball de la Cambra.

Als socialistes els correspondrà la presidència del Congrés, que caurà en mans de Meritxell Batet, a més d’una vicepresidència i una secretaria, és a dir, tres llocs. Unides Podem ocuparà, per la seva banda, la vicepresidència i les secretaries primeres.

Elizo ja era vicepresidenta quarta del Congrés amb Ana Pastor, però ara passarà a la primera, que és la que ocupa la presidència del ple en absència del titular. Pisarello, per la seva banda, era primer tinent d’alcalde amb Ada Colau a Barcelona ia les eleccions del 28 d’abril ha donat el salt a la política nacional.

Iglesias, “satisfet”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha mostrat la seva satisfacció amb el pacte assolit amb el PSOE, un acord “sensat” que va en la direcció de col·laboració entre els dos partits. I un pacte, ha subratllat, amb el qual pretenen posar fi a la “etapa de bloquejos” que, segons la seva opinió, han practicat en els últims tres anys tant el PP i com Ciutadans a la Mesa de la Cambra Baixa, on sumaven majoria .

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de:
    "nova política" de KOmuns. maig 17, 2019 | 16:04
    Por los servicios prestados igual com Coscu Rabell Herrera.
  2. Icona del comentari de: joan a maig 18, 2019 | 06:40
    joan maig 18, 2019 | 06:40
    Un altre "xupoptero", que ja ha arribat, es la màxima aspiració, d'aquesta colla de "Pseudocomunistes", etc., viure de la sopa boba.

Nou comentari

Comparteix