Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pisarello: “Els poders fàctics no tindran un govern antiindependentista a Barcelona”
  • CA

El primer secretari de la Mesa del Congrés i ex primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, avisa als “poders fàctics” que si “volen que a Barcelona hi hagi un govern antiindependentista amb Ada Colau, no el tindran”. En una entrevista a Aquí, amb Josep Cuní de Ser Catalunya, Pisarello ha defensat que els comuns no renunciaran al seu projecte pel que fa a la doble agenda: justícia social i posició de diàleg envers Catalunya.

Pisarello veu “realista” un acord amb ERC i PSC i recorda que “hi ha moltes coses que semblaven impossibles en un context i que després han esdevingut possibles”. En aquest context, ha assegurat que tenen l’obligació de no renunciar a aquest acord a tres, no tirar la tovallola i superar la situació de “vetos mutus”.

L’ex primer tinent d’alcalde ha defensat que es donen les condicions perquè a Barcelona hi hagi un govern de majoria d’esquerres -tal com defensa Colau- i que acabi amb la situació de bloqueig amb el conflicte a Catalunya. I, de fet, situa Barcelona com a “laboratori” per resoldre els “dos grans temes de país”: afrontar la crisi social i trobar una sortida dialogada al conflicte polític.

“Si podem avançar cap a un escenari en què s’acabin els blocs confrontats i avançar amb una agenda progressista, ens hem de deixar la pell perquè sigui possible fins a l’últim moment”, ha considerat, per després assenyalar que en altres ciutats de Catalunya és possible un acord entre comuns, ERC i el PSC.

Pisarello ha definit l’acord a tres com a “realista” i ha afegit que la seva obligació és no llançar la tovallola davant la primera dificultat perquè, segons ha dit, “la gent no ho entendria”. 

També ha llançat un missatge als “poders fàctics”, que aposten per la continuïtat de Colau com a alcaldessa amb els vots de PSC i de l’ex primer ministre francès Manuel Valls per evitar que hi hagi un alcalde independentista, en referència al cap de llista d’ERC, Ernest Maragall. 

“Si els poders fàctics volen que a Barcelona hi hagi un govern antiindepependentista, no el tindran. No renunciarem al projecte de transformació social ni a la voluntat d’acabar amb la perspectiva judicialitzadora amb Catalunya”, ha avisat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa