Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Intent sorpresa de Pícnic per la República d’ocupar l’estació de Sants
  • CA

Un grup de manifestants convocats per Pícnic per la República que havien intentat ocupar l’estació de Sants aquest diumenge al matí, en una crida sorpresa que s’ha fet pel canal de Telegram de la plataforma, que oficialment havia convocat una trobada, sense objectiu explicitat, a la Model, per esperar indicacions allà. Quan han rebut l’avís que havien d’anar a Sants s’hi han desplaçat de seguida, però la majoria no han arribat a poder-hi entrar perquè els Mossos d’Esquadra ja havien reaccionat i tancaven les portes. Després d’estar-se una estona a l’exterior de l’estació i de fer-hi una protesta, han marxat al crit de “tornarem, tornarem!” i han començat una marxa pel carrer Tarragona en direcció a la plaça Espanya, amb l’objectiu d’arribar fins a la plaça Sant Jaume, que ha sigut on han donat la mobilització per acabada després d’un estira-i-arronsa verbal amb un grup espanyolista que s’hi han trobat.

Durant la mobilització s’han cridat molts dels noms de les persones represaliades vinculades a l’independentisme, des de polítics fins a activistes, a la presó o a l’exili, i s’ha reclamat la seva “llibertat”. S’ha esmentat el nom tant dels agreujats per la sentència del judici de l’1-O com d’alguns dels empresonats els darrers dies arran de les protestes. Mentre ocupaven tots els carrils de la Gran Via, i avançaven en direcció al centre de la ciutat, els manifestants canateven “ells a la presó, nosaltres al carrer”.

Ensurt per la proximirtat d’espanyolistes

Durant part del seu recorregut cap al centre, els manifestants de Pícnic per la República han vits un grup que poratava banderes espanyoles i ha saltat l’alarma per possibles moments de tensió i risc d’enfrontaments. Tanmateix, els Mosso han escortat els unionistes per fer-los apartar i han obligat els convocats per Pícnic per la República a deixar la Gran Via i girar pel carrer Urgell.

Aquesta protesta ha començat quan més d’un centenar de persones que esperaven a la porta de la Presó Model les ordres de la convocatòria de Pícnic per la República han tebut la consigna d’anar a fer una ocupació sorpresa de l’estació de Sants. Segons el missatge que han publicat a Telegram, volien aprofitar que suposadament no hi havia dispositiu policial extraordinari visible perquè els efectius policials eren en altres punts de la ciutat, com ara el passeig de Gràcia, on hi havia la manifestació de Societat Civil Catalana (SCC).

Però els Mossos han reaccionat immediatament i han tancat l’estació. Tot i haver tancat l’entrada a la part de la plaça dels Països Catalans, els accessos a la plaça de Joan Peiró seguien funcionant, tot i que una dotació de la BRIMO vigilava que les persones que hi entraven anaven a agafar un tren. A fora, els manifestants que no han arribat a poder entrar mostraven petites pancartes que diuen: “Aquesta infraestructura serà de la República Catalana”.

Manifestants de Pícnic per la República davant de l’estació de Sants, controlada pels Mossos, després de la seva convocatòria sorpresa / D.C.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa