Pere Navarro pressiona per l’ampliació de l’aeroport: “És una imperiosa necessitat”

 El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha insistit aquest dimarts en la “imperiosa necessitat” d’ampliar l’aeroport de Barcelona per convertir-lo en un hub internacional que permeti “una major reactivació de l’economia i potenciar Barcelona com a capital de la nova economia”. En una sessió virtual per al Cercle d’Infraestructures, Navarro ha afegit que l’ampliació també és una oportunitat de transformar una de les majors infraestructures de la capital catalana “en un exemple en matèria d’innovació i sostenibilitat”.

De fet, el delegat del CZFB ha destacat Barcelona com un cas pràcticament únic en el món per la concentració de grans infraestructures “en pocs quilòmetres”. “Ben a prop es concentren el port de Barcelona, l’aeroport i la Zona Franca, la qual cosa dota d’un gran valor logístic a la ciutat comtal”, ha enumerat Navarro. Així mateix, el delegat especial de l’Estat de l’entitat ha destacat l’aposta del CZFB per la nova economia i la indústria 4.0 amb importants projectes destacats com la 3D Incubator, la primera incubadora d’alta tecnologia en impressió 3D impulsada ja fa dos anys al costat de Leitat i mitjançant el gran projecte de la DFactory Barcelona. “La factoria del futur, també amb Leitat com partner, s’inaugurarà el pròxim estiu i es convertirà en un referent de la indústria 4.0 i un espai on voldran estar totes les empreses que tinguin la innovació com a prioritat en el seu procés de producció”, ha assegurat Navarro.

En paral·lel, el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca ha reafirmat el compromís del CZFB amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. “Cal construir una nova cultura industrial sostenible de la mà de totes les empreses del nostre entorn”, ha conclòs Navarro.

Comentaris

    Un de pas Juny 01, 2021 | 20:28
    Imprescindible per a qui? Si no volem tant turisme, els avions contaminen, s'estan refuint els vols de menys d'una Hora a mitja europa... Potser que oensem en un altre equipament mes respectuós amb la realitat... Res, que no cal ampliar aquest armatoste... Salut i dues repúbliques aqui i a Ñ
    borinot Juny 02, 2021 | 12:23
    el vividor pedro navarro, ja pots dir missa, que no tens cap credibilitat, d'un cusi germà del miguel izeta, mai mai mai en sortirà res de bo. Perquè no ampliem l'aeroport sense tocar el delta?. No es podria amplia, tirant a terra el teu despatx?

Nou comentari