Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El partit de Santiago Espot portarà l’Ajuntament a l’Oficina Antifrau de Catalunya

El partit que lidera Santiago Espot, Força Catalunya, denunciarà aquest divendres davant l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) la presumpta adjudicació fraudulenta de contractes públics per part de l’Ajuntament de Barcelona. Segons ha explicat Espot al TOT Barcelona, a l’informe del Tribunal de Comptes de fiscalització dels comptes del consistori barceloní de l’any 2016 es relacionen un total de 64 contractes públics l’import dels quals es troba al límit de la quantia per a la contractació menor que permet la seva adjudicació directa.

De fet, asseguren que hi ha contractes de serveis que no arriben al límit quantitatiu per un cèntim d’euro (17.999,99), i altres dels quals el Tribunal de Comptes sospita que van ser fraccionats per no superar els límits legals (18.000,00 euros per serveis, i 50.000,00 euros per obres). El partit considera que “aquestes pràctiques administratives durant l’any 2016 atempten contra el dret dels ciutadans a una bona administració dels cabals públics i podrien constituir presumptes actes de corrupció, pràctiques fraudulentes o conductes il·legals, àmbits en els que és competent l’Oficina d’Antifrau de Catalunya”.

Serà aquest divendres a les 11 hores quan el també president de Catalunya Acció es personarà a l’OAC perquè aquesta insti la Fiscalia a investigar aquestes adjudicacions de contractes fetes per part del consistori que governa Ada Colau, i que, segons el partit d’Espot afecten el 25% de la mostra dels contractes menors fiscalitzats pel Tribunal de Cuentas.

Espot ha assegurat que el seu partit té com a objectiu defensar els drets dels catalans, però “no només els nacionals i lingüístics, sinó que també s’ha de defensar el dret dels catalans a tenir una bona administració”. “Com deien les àvies: que llegir no ens faci perdre l’escriure”, ha afirmat l’activista independentista, qui ha avisat que “mentre tenim la vista fixada només en el tema del procés i la independència, es produeixen aquí pràctiques que ens passen desapercebudes”.

Per a Espot, “això s’ha de denunciar, perquè són els nostres diners, i tenim tot el dret a fiscalitzar què fan els polítics amb ells”. “Encara que siguin els nostres, els catalans, els que cometin les irregularitats, s’han d’investigar”, ha assegurat. A més, ha avançat que properament també hi haurà una denúncia en matèria lingüística contra una important empresa catalana, de la que no n’ha volgut donar el nom perquè ho estan “acabant d’estudiar”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a febrer 27, 2020 | 11:32
    Jordi febrer 27, 2020 | 11:32
    Ja era hora que algú denunciés la mala gestió de l'ajuntament!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa