Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un altre partit aspira a presentar-se el 28M a Barcelona

Primàries Barcelona-Nova Política aspira a presentar una llista a les eleccions municipals a Barcelona el proper 28 de maig. Aquest moviment independentista ha celebrat unes eleccions primàries obertes a tota la ciutadania per “escollir i ordenar els candidats per confeccionar la llista que es presentarà a Barcelona”, segons ha informat en un comunicat el moviment. El candidat més votat ha estat Roger Mallola, de manera que serà el cap de llista.

1.- Roger Mallola Castillo – (129 vots) 
2.- Roc Costa Morera – (93 vots) 
3.- Carles Solsona Gonzalez – (91 vots) 
4.- Pep Rovira Miret – (87 vots) 
5.- Pere López Vallès – (84 vots)
6.- Carlos Cortés Navarro – (36 vots)  

S’han censat 270 electors i han votat 262 electors, triant fins a 3 candidats i resultant un total de 520 vots.

Aplicar la independència des de les urnes

Segons detalla el comunicat, a partir d’ara es constituirà l’executiva de la candidatura, que s’encarregarà d’establir i dirigir l’estratègia política de la candidatura i redactar el programa electoral i definir el discurs de Primàries per a la ciutat de Barcelona. Primàries es defineix com un “moviment participatiu de democràcia directa i llistes obertes a tothom”, i defensa implementar la independència si guanya a les urnes. “Apliquem el resultat de les urnes-fem la independència”.

Primàries es va presentar el 2019 a Barcelona amb Jordi Graupera al capdavant, però no va assolir el 5% dels vots necessari per obtenir representació al consistori. Van ser 28.230 vots i el 3,74% del total.

En l’òrbita independentista, es presentaran a Barcelona ERC, Junts, la CUP i ara Primàries.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 14, 2023 | 11:03
    ciutadà febrer 14, 2023 | 11:03
    Un altre?. Mira, com més serem més riurem, encara que no porti a cap solució: les coses seguiran exactament igual.
  2. Icona del comentari de: Junts pel Sou & ErkiBotiflers & Corruptgents Procés News ✍️??️ a febrer 16, 2023 | 03:33
    Junts pel Sou & ErkiBotiflers & Corruptgents Procés News ✍️??️ febrer 16, 2023 | 03:33
    L’independentisme ha de recordar (o descobrir) que Elisenda Paluzie, amb Hèctor López Bofill i Uriel Bertran, mitjançant la creació d’una facció dita EI (Esquerra Independentista) va impedir l’arribada de Joan Carretero a la direcció d’ERC, tot preparant l’arribada exprés d’Oriol Junqueras, amb qui va coincidir a la FNEC, a la Facultat d’Econòmiques i a la Plataforma Sobirania i Progrés. Paluzie va tornar a perjudicar Carretero ja a Reagrupament quan, amb la seva exparella, el tèrbol Joan Vives i Solervicens i l’actual parella d’aquest, Anna Arqué, van moure els fils per a crear Solidaritat Catalana per la Independència, amb els seus antics companys d’EI. Més endavant va impulsar Primàries també amb Vives i Arqué, arribant a cedir-los la seu de l’ANC per a eleccions de partit. Primàries, que cal recordar que no va assistir a la cimera Donec Perficiam (que també van difamar tant com van poder) per mirar de trobar la unitat independentista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa