Bou: “Escollir entre Colau i Maragall és ‘susto o muerte'”

El regidor electe del PP descarta donar suport a l'alcaldessa per repetir però no a un altre candidat de BComú si "abandonen l'altaveu del procés separatista"

L’alcaldable del PP, Josep Bou, ha descartat aquest divendres donar suport a la candidata de BComú, Ada Colau, i al d’ERC, Ernest Maragall, perquè liderin el pròxim govern de l’Ajuntament de Barcelona. Bou ha remarcat que cap dels dos alcaldables li semblen una bona opció, però ha assegurat que està disposat a seure a parlar amb els comuns si “abandonen l’altaveu del procés separatista”.

“Colau no, però algú del seu partit, estem disposats a parlar-ho”, ha assegurat Bou durant la roda de premsa de valoració dels resultats de les eleccions després que el dimecres es confirmés que el PP manté els dos regidors aconseguits als comicis del 26 de maig. El candidat del PP ha subratllat que estan disposats a arribar a acords, però no a donar “xecs en blanc” perquè no té “clar” que s’hagin de “regalar vots a canvi de res”.

Pel que fa a l’oferta del candidat Manuel Valls de donar suport a la investidura de Colau “sense condicions” perquè Maragall no sigui alcalde, Bou ha dit que entén el “gest”, però que no és la seva “opció” perquè no vol ni donar “xecs en blanc” ni Colau com a alcaldessa. “No volem ni un alcalde separatista ni quatre anys més de Colau”, ha dit l’alcaldable del PP, que ha subratllat que Colau “no és menys dolenta” que Maragall. El regidor electe del PP ha resumit el seu punt de vista amb una frase treta d’un acudit popular: “Escollir entre Colau i Maragall és susto o muerte“.

Celebra mantenir els dos regidors a l’Ajuntament

Acompanyat del número dos i tres de la llista del PP, Óscar Ramírez i Inma Delgado, Bou ha celebrat haver aturat els “atacs” d’ERC i que el PP mantingui els dos regidors a l’Ajuntament, un fet que ha considerat “molt important” perquè permet que hi hagi “més regidors constitucionalistes que separatistes” al consistori. “La capitalitat de la República està molt lluny”, ha remarcat. Amb tot, ha reconegut que els populars no són “aritmèticament imprescindibles” al nou consistori. 

El candidat del PP ha dit que a l’Ajuntament mantindran una “oposició frontal” contra l’independentisme, que ha dit que és “l’enemic” de Barcelona. És per aquest motiu que ha anunciat que la primera mesura del partit a l’Ajuntament serà proposar la restitució del bust del rei al consistori. “No és possible que el cap de l’Estat no estigui present al segon ajuntament d’Espanya”, ha insistit.

Més informació

Nou comentari