Pablo Iglesias aconsegueix col·locar un fidel a l’ONU

Pedro Arrojo, exdiputat de Podemos, aconsegueix ser elegit relator per al Dret Humà a l'Aigua i el Sanejament amb el suport de Xina i diversos estats sudamericans

Un activista del primer cercle de confiança de Pablo Iglesias i Pablo Echenique serà el nou relator per als afers relacionats amb l’aigua de l’ONU. Pedro Arrojo s’havia quedat fora del Congrés dels Diputats després d’unes complicades negociacions preelectorals, a Saragossa, entre Podemos, Equo i la Chunta Aragonesista que van acabar en fracàs i en un retrocés electoral. Arrojo és un dels creadors de l’anomenada “nova cultura de l’aigua” i ha participat en tota mena de mobilitzacions contra diverses obres hidràuliques i transvassaments. Tot i aquest perfil, molt ideologitzatArrojo ha aconseguit ser elegit gràcies al suport del populisme d’esquerres del mexicà López Obrador, del Moviment de Salvació Patriòtica del Txad i del govern xinès, que són els països que han elegit el candidat, conjuntament amb Eslovènia i Espanya. Pedro Arrojo també s’ha beneficiat de la multiplicitat de candidatures, disset en total, que han eliminat els candidats amb un perfil més conciliador.

Espanya té un cert hàbit en recol·locar polítics que han quedat fora del poder a diverses àrees de Nacions Unides. Joan Clos, exalcalde de Barcelona, és l’exemple més recordat com a responsable de ONU-Habitat (2010-2018), però també van beneficiar-se de nomenaments equivalents les exministres socialistes Bibiana Aído i Leire Pajín.

Nou comentari