Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició amenaça de tombar la nova taxa de recollida d’escombraries
  • CA

La nova taxa de recollida de residus, anunciada aquest dilluns pel govern d’Ada Colau i Jaume Collboni, podria descarrilar al plenari de desembre si el govern municipal no aconsegueix el vot favorable de part de l’oposició. Aquest dimecres ERC, JxCat i Barcelona pel Canvi s’han abstingut per permetre la tramitació inicial de l’impost, però han advertit que no els agrada gens el plantejament conceptual de la taxa –no discrimina de partida a qui més recicla de qui ho fa menys– ni que es cobri a través del rebut de l’aigua. Cs i PP directament hi han votat en contra, deixant sols BComú i PSC en la votació.

El regidor de Transició Energètica, Eloi Badia, ha defensat que és “necessària la recaptació” –la previsió és de 41 milions d’euros– per poder desenvolupar en el futur sistemes realment individualitzats, que permetin modular què paga cada ciutadà i canviar hàbits. Entre aquests sistemes Badia ha citat l’expansió a tota la ciutat de la recollida porta a porta que s’assajat a Sarrià o els contenidors intel·ligents. Per implementar-ho ha defensat que cal tenir la taxa, que ha recordat que existia fins al 2001.

“Hi ha un error de plantejament que hem de revisar”, ha asseverat Jordi Coronas (ERC), que ha demanat centrar-se en la generació de residus i no en la recollida. “Si no ens centrem en cap objectiu només veiem afany recaptatori”, ha afegit. Elsa Artadi (JxCat) ha criticat que “s’està desmobilitzant a la gent que ja fa bé les coses, perquè se li diu que faci el que faci haurà de pagar el mateix”. “Pensava que la idea era salvar el planeta, no les arques municipals!”, ha ironitzat. Eva Parera (BpC) ha lamentat que amb l’augment de la taxa de clavegueram i aquesta nova acabarà pujant el rebut de l’aigua malgrat la rebaixa de la tarifa d’aquest subministrament. “Madurem-ho entre tots i a veure com queda finalment el text”, ha advertit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa