Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició rema amb el govern pel pacte de ciutat però adverteix que hi estarà a sobre
  • CA

La primera gran reunió del pacte de ciutat per refer Barcelona després de la crisi del coronavirus ha deixat, com acostuma a passar amb les grans decisions municipals, una contracrònica des de l’òptica dels partits de l’oposició. Aquesta vegada, però, s’ha seguit apostant per la cordialitat i la confiança en el camí que s’ha iniciat aquesta tarda entre polítics, entitats, empresaris i representants de la societat civil barcelonina. Ara bé, alguns partits han apuntat que ara toca remar tots a l’una amb la condició que els esforços que prometen des del govern BComú-PSC vagin de debò.

La líder de Ciutadans al consistori, Luz Guilarte, ha valorat que les demandes “no quedin en el pur simbolisme, en una foto”, sinó que “s’adoptin mesures profundes com la revisió del pressupost o de la pressió fiscal de la ciutat, que és de les més altes d’Espanya”. Amb menys concreció però amb un rerefons similar, el cap de files d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha apel·lat a “la responsabilitat de no fer volar coloms” amb el procés que s’obre els pròxims mesos. A més, ha valorat com a “molt positiva” la reunió i ha recordat que s’hi haurà de parlar “d’economia, de drets socials, de com enfortir els serveis públics” o “de sostenibilitat i medi ambient”. 

Per la seva part, la presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha reivindicat que “com més esforç fem ara, com més riscos prenguin ara les administracions, i no el traslladin als privats, a les famílies, la pime i els autònoms, abans ens en sortirem d’aquesta crisi”. La regidora, a més, ha recordat que caldrà prestar atenció a “noves vulnerabilitats, generades per l’aïllament i el confinament necessari a nivell sanitari”. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa