Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició reclama un Pla de Barris per Vallvidrera, Tibidabo i les Planes
  • CA

L’oposició de Sarrià-Sant Gervasi vol que el veïnat de muntanya de Vallvidrera, Tibidabo i les Planes sigui al proper Pla de Barris de Barcelona. El grup municipal de Junts per Catalunya va presentar un prec al Consell de Districte de Sarria-Sant Gervasi, on es va aprovar amb majoria de més de dos terços malgrat el vot en contra de BComú i PSC. El plenari del districte és proporcional als resultats del territori i el govern només té 5 de les 19 cadires que el formen.

El Pla de Barris pretén donar un impuls d’inversió a les zones més deprimides i amb més mancances dels diferents districtes i JxCat recorda que els anomenats barris de la muntanya del districte han estat sempre a la cua respecte a les inversions de Sarrià-Sant Gervasi i de la ciutat. “Tot i que l’aprovació no és vinculant, és una obligació democràtica donar-hi compliment i en farem seguiment”, afegeix el conseller Pol Lliró (JxCat). El tinent d’alcaldia Albert Batlle va respondre com a regidor del districte que defensaria la inclusió al segon pla de barris dels veïnats de Mas Sauró, Mas Guimbau i El Rectoret, però no de Vallvidrera pel seu nivell de renda: “No entra en els paràmetres, pot tenir mancances però no com les dels barris de muntanya de Nou Barris o Horta-Guinardó”.

Al mateix consell el grup va defensar un altre prec dirigit al govern municipal, que reclamava “que el barri de les Tres Torres tingui una partida pressupostària concreta en el Pla de vianants”. En aquest cas el govern va acceptar la reivindicació, que posa l’accent en soterrar línies de serveis de subministres, ampliar voreres i suprimir barreres arquitectòniques per millorar la mobilitat al barri.

Les Tres Torres està composat per multitud de carrers amb voreres molt malmeses, fins i tot fora de normativa, amb mobiliari urbà que dificulta el trànsit de persones amb mobilitat reduïda, i la proliferació desordenada de pals de subministrament de serveis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa