Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una nova protesta llança bosses de brossa a la Delegació del govern espanyol
  • CA

Nova protesta contra la sentència de l’1-O davant la Delegació del govern espanyol. Unes 300 persones concentrades al carrer Bruc amb Mallorca s’han trobat poc abans de les 18 hores convocats per Pícnic x la República. L’acció consisteix a tirar brossa a “l’abocador”, en referència a l’edifici estatal. Poc a poc se’ls ha anat unint més gent fins a omplir tota la cruïlla àmpliament. Segons la Guàrdia Urbana hi han assistit 2.700 persones.

El llançament de bosses d’escombraries va precedit de crits contra els Mossos d’Esquadra, que estableixen un cordó policial al carrer Mallorca. Unes tanques municipals separen els manifestants de la policia i impedeixen que aquests arribin fins al palauet de la Delegació. 

Una manifestant llança una bossa de brossa contra la tanca de la Delegació del govern espanyol / Jordi Borràs

Una manifestant llança una bossa de brossa contra la tanca de la Delegació del govern espanyol / Jordi Borràs

La majoria de bosses que es tiren en direcció a la línia de la policia catalana s’omplen de paper. “Així després reciclen”, diuen dues manifestants irònicament. L’Alfred i la Teresa són una parella que ha volgut participar en la iniciativa reivindicativa de Pícnic per la República i omplen una bossa amb pàgines de diari rebregades. “Nosaltres sí que reciclem, no com el Govern”, diuen entre rialles. Afirmen que han assistit a totes les mobilitzacions que s’han convocat arran de la publicació de la sentència el dilluns 14. 

Dos manifestants omplen una bossa de brossa per llançar-la a la Delegació del govern espanyol / Adrià Lizand

Dos manifestants omplen una bossa de brossa per llançar-la a la Delegació del govern espanyol / Adrià Lizanda

La multitud fa un passadís al centre de la concentració per permetre el pas dels que volen tirar bosses més enllà de les tanques, mentre ressona el clam “llibertat presos polítics”. El degoteig de persones que arriben per participar en l’acció és constant i les bosses de brossa s’acumulen rere la tanca. Altres càntics que també se senten són “Ser policia, vergonya em faria”, “No us mereixeu la farlopa que us foteu” o el crit “Betevé, Betevé” en suport a la televisió local barcelonina.

Apaguen ells mateixos una bossa en flames 

La major part dels concentrats mostren una actitud totalment pacífica, però mitja hora després d’iniciar-se l’acció una persona ha tirat una bossa en flames cap a la tanca. Dos manifestants han saltat la tanca policial i han apagat ràpidament el petit foc que havia començat entre les escombraries. Un policia s’hi ha acostat per valorar la situació, però s’ha retirat en veure que ja s’havia resolt. Els manifestants han acompanyat l’extinció improvisada amb crits de “som gent de pau” i aplaudiments als dos voluntaris.

El col·lectiu Pícnic per la República havia convocat la concentració al migdia, instant els manifestants a portar una bossa de brossa per “mostrar al món en quin abocador de porqueria s’ha convertit l’estat espanyol”. I recordava que els ‘pícnics’, com el “poble català”, són “no violents”: “No caiguem en les provocacions de la Policia Nacional”, reclamaven a les xarxes socials.

Brossa sobre i rere la tanca de la Delegació del govern espanyol / Jordi Borràs

Brossa sobre i rere la tanca de la Delegació del govern espanyol / Jordi Borràs

Tall improvisat de la Diagonal

A quarts de vuit del vespre, un nombrós grup de manifestants de l’acció han decidit pujar fins l’avinguda Diagonal i tallar-ne la circulació. Simultàniament, els CDR han tallat la Meridiana a l’altura de Fabra i Puig.

Tall de la Diagonal després del ‘pícnic’ amb brossa a la Delegació del govern espanyol / Jordi Borràs

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mario a octubre 20, 2019 | 20:54
    Mario octubre 20, 2019 | 20:54
    Resistència fins la independència
  2. Icona del comentari de: Barrufet emprenyat a octubre 21, 2019 | 09:26
    Barrufet emprenyat octubre 21, 2019 | 09:26
    Esta mol be aixo de les bosses d'escombreries estan mol ben colocades en el seu lloc LA MERDA HA D'ESTA JUN AMB LA MERDA I EN AQUET CAS HO HAN DET MOL BE. SALUT I REPUBLICA //*//

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa