Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“No ho recordo”: la resposta d’un comandament de la Policia Nacional sobre els ferits de l’1-O
  • CA

Seuen al jutjat i veuen les imatges de les càrregues policials contra votants a Barcelona durant el referèndum de l’1-O. Són dos inspectors en cap de la Policia Nacional, i un d’ells respon amb un “no ho recordo” quan li pregunten sobre els votants ferits a causa de l’actuació policial. Es tracta d’un comandament de la policia espanyola que va dirigir sobre el terreny l’operatiu de l’Estat per aturar la votació. En concret, van actuar a les escoles Mediterrània, Pau Claris i Àgora.

De les declaracions, a les quals ha tingut accés TV3, es desprèn que els inspectors en cap rebutgen donar gaires explicacions sobre les imatges que el jutge fa reproduir. Quan el jutge del jutjat d’instrucció número 7 els pregunta sobre les càrregues o els ferits, tots dos utilitzen evasives. “Hauria de veure l’inici…”, diu un dels inspectors, amb referència al fet que no pot valorar una actuació sense veure els moments previs. L’altre inspector, preguntat sobre si va poder veure votants ferits, respon amb el “no ho recordo”. 

[r:1]

El jutjat d’instrucció número 7 és un dels que més està pressionant l’Estat amb la investigació sobre l’actuació policial a Barcelona durant l’1-O. Fins ara, ha imputat els vuit inspectors en cap del dispositiu a la capital catalana i està escoltant les declaracions d’agents del cos que van intervenir al llarg de la jornada. 

Més notícies
El jutjat número 7 acorrala l’Estat
Notícia: El jutjat número 7 acorrala l’Estat
Comparteix
El magistrat Francesc Miralles, les acusacions particulars, la de l'Ajuntament i la secció tercera de l'Audiència estan teixint la gran causa judicial contra la violència policial de l'1-O

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa