Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els aldarulls de la nova batalla campal d’aquest dissabte deixen 44 ferits a Barcelona
  • CA

Les protestes de Barcelona van deixar ahir 44 persones ferides ateses per les ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Set d’elles, a més, van acabar traslladades a l’hospital, expliquen fonts mèdiques. Tanmateix, totes van ser catalogades de lesió lleu. Entre els ferits hi ha un fotoperiodista Associated Press, que va rebre un cop a la cara, com mostra la imatge que teniu sobre aquestes línies, on se’l veu amb sang al nas.

La única constància d’una persona ferida greu és la del mosso d’esquadra que va caure de la furgoneta en marxa mentre conduïen a gran velocitat amb les portes obertes i que va ser atès per una ambulància que passava per la zona. El mateix cos policial ha anunciat aquest diumenge al matí que l’agent ja té l’alta hospitalària. Segons fonts dels Mossos, 24 agents més van resultar ferits, tots amb lesions lleus.

A més, però, cal afegir la suma de persones que també van resultar ferides però no van arribar a ser ateses pel SEM, sinó per altres serveis com els Sanitaris per la República o l’Street Medic France. En ambdós casos es tracta de ciutadans amb coneixements d’assistència sanitària o predisposició per ajudar en els primers auxilis als manifestants. Molts dels que protesten, després d’haver-los netejat i cobert la ferida, no passen pel Servei d’Emergències Mèdiques oficial.

Així, segons els sanitaris independentistes, ells van atendre 73 persones. Quatre d’elles van ser traspassades a les ambulàncies del SEM. Per tant, segons aquest afegit, la xifra total de ferits per les càrregues i els aldarulls d’ahir podria arribar als 113 ferits

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa