Neix un grup de treball municipal que pressionarà per l’ampliació del Clínic

El ple de Barcelona ha acordat aquest divendres crear un grup de treball amb diversos agents per abordar l’ampliació de l’Hospital Clínic. La iniciativa de JxCat, que ha obtingut el suport de tots els grups polítics, fixa la creació d’un espai de treball en el termini d’un mes i preveu que hi siguin representats l’Hospital Clínic, les administracions implicades en la seva continuïtat, els col·legis professionals sanitaris, les associacions veïnals i entitats de l’Esquerra de l’Eixample i els grups polítics municipals. L’objectiu, segons la proposta, és acordar un ‘Compromís pel Clínic’ que els vinculi i n’asseguri “la viabilitat assistencial, docent i investigadora en base a un projecte acordat per totes les parts”.

Elsa Artadi, de JxCat, ha defensat que l’ecosistema generat al voltant de l’hospital “no es pot perdre ni sortir de l’Eixample” i ha recordat les “ineficiències” d’espai del centre. “Ens hi hem de posar ja”, ha dit, demanant fer un projecte “ambiciós” i requerint “lideratge” de l’Ajuntament.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha expressat el vot de suport per part del govern municipal però ha negat que el projecte per ampliar l’hospital estigui “aturat”. De fet, ha indicat que s’han fet “força passos” i ja existeix un consens “generalitzat” que el Clínic no pot marxa de l’Eixample. Segons ha explicat, ja hi ha hagut reunions tècniques entre la Generalitat, l’Ajuntament i el Clínic i el que guanya “més pes” és la ubicació a l’illa de l’Escola Industrial.

Tarafa ha insistit que les tres administracions implicades -Generalitat, Ajuntament i Diputació- ja s’han reunit oficialment per treballar de forma “prioritària” en una solució i hi ha hagut un treball tècnic entre administracions i el Clínic per avançar en la viabilitat tècnica. D’altra banda, ha dit, el consistori també s’ha reunit amb la plataforma creada recentment per un nou Clínic.

En tot cas, ha celebrat la creació d’un espai “més” de treball per abordar l’ampliació.

Nou comentari