Moviments estaran permesos durant el toc de queda: anar a treballar o cuidar gent gran

El conseller d'Interior anuncia que el govern català debatrà si es podrà passejar el gos

Amb tot preparat perquè s’apliqui el toc de queda aquesta mateixa nit i els barcelonins –com la resta de catalans– vegin restringida la seva mobilitat, encara hi ha uns quants serrells per tancar, ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista al programa Via lliure de Rac1. Tanmateix, ja hi ha dibuixades algunes claus de la nova situació d’excepcionalitat. Més enllà que el departament de Salut català hagi informat que el toc de queda serà vigent des d’aquesta mateixa nit a les 22h i fins a les 5h de demà, el titular d’Interior ha comentat alguns supòsits que permetran que la gent tingui dret a estar al carrer de nit. Segons Sàmper, per “temes laborals” –sigui la feina que sigui– es podrà mantenir la mobilitat, així com “en el cas de les emergències” o en el cas “de tenir cura de gent gran”.

A més, el govern català debatrà aquesta tarda abans d’anunciar la mesura si es permet passejar el gos també a les hores prohibides. “Ho hem de valorar. Si ens creiem els drets dels animals, ens els creiem tots”, ha apuntat el conseller d’Interior, tot esmentant que a França sí que es permet aquest fet. Des de Protecció Civil, en canvi, avui mateix s’ha plantejat que passejar el gos és possible que només es permeti fer-ho a aquells que puguin acreditar que no podien fer-ho abans. Sigui com sigui, el titular d’Interior ha destacat que pel que fa a les excepcions durant la nit, es manté la porta oberta “a ampiar-ho a alguna més”.

Sobre la transformació social que implicarà aquesta mesura, el conseller ha mencionat que els espectacles de cultura que encara es permeten, per exemple, hauran d’acabar amb el suficient marge de temps perquè la gent pugui arribar a casa abans del toc de queda. També ha defensat, en aquesta línia, que haurem d’avançar els horaris de la nostra vida fora de casa per apropar-nos a l’estil europeu. Seguint la mateixa idea, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha refermat el plantejament d’avançar els horaris i ha puntualitzat que el repartiment del menjar per emportar també s’haurà d’adequar al confinament nocturn. Ho concretat en unes declaracions al 324 recollides per l’ACN.

A més, segons un comunicat del departament de Salut, els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21h de la nit com a molt tard.

En l’àmbit barceloní, Miquel Sàmper també ha comentat les escenes d’ahir a alguns parcs de la ciutat. Preguntat per unes imatges de Betevé en què es veuen grups de més de sis persones, acumulacions i gent sense mascareta a zones com el Parc del Poblenou, el conseller ha respost: “Em sembla fatal”. També ha afegit: “El primers responsables, amb encerts i errors, som nosaltres els polítics”. Tanmateix, ha recordat que “la gent pot enganyar el mossos o policia local però no pot enganyar el virus”. En el mateix sentit ha lamentat que, si bé la reducció de vehicles que sortien de Barcelona aquest cap de setmana ha estat de més del 20% respecte a l’anterior, després segueixi havent-hi activitat no recomanada a l’interior de la ciutat.

Comentaris

  Antifa 25/10/2020 8:03 pm
  A en Jo, cal tenir menys ego. De quins drets de les persones escrius, amb l'ai al cor i l'amenaça d'una pandèmia ? Els negacionistes resulteu ésser de la ultradreta i del populisme més carca, els mateixos que negueu drets de les persones quan no hi ha pandèmia, farts del negacionisme.
  jo 25/10/2020 12:52 pm
  Ja ho tenim. Ara dues setmanes debatent sobre "pasejar al gos o no". No sobre drets de les persones o bé la ruïna del país...
  JB 25/10/2020 12:23 pm
  Si has d´anar a treballar a les 7, han de deixar passejar el gos abans de les 7, la gent treu el gos al matí abans d´anar a treballar.

Nou comentari