Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos garanteixen que el clàssic es pot jugar al Camp Nou
  • CA

El clàssic entre el Barça i el Reial Madrid suspès a l’octubre i que està previst per a dimecres de la setmana que ve, 18 de desembre, es pot jugar perfectament al Camp Nou, amb la seguretat de tots els participants completament garantida. És la posició dels Mossos d’Esquadra, que preparen el dispositiu policial que es posarà en marxa dimecres al matí i que ha de permetre fer compatible un partit de màxim risc –com tots els clàssics– i les protestes que estan previstes per part de Tsunami Democràtic, en quatre punts de la rodalia de l’estadi. 

Aquesta posició és diferent de l’expressada avui mateix per la Federació Espanyola de Futbol​, que ha dit que aplicarà “la reglamentació vigent abans, durant i després del Barça-Madrid si es produeixen situacions de força major”, cosa que implica que podria decidir traslladar el partit a un altre camp.  

Tot i que es tracta de manifestacions no comunicades –que no segueixen el requisit administratiu d’anunciar-se a la conselleria–, les dades disponibles, públicament i pels serveis d’informació dels Mossos, permeten a la policia preparar el dispositiu que calgui. No se’n coneixen els detalls, i en principi no està previst un blindatge total de la zona, en el sentit d’encerclar l’estadi. Peró sí que hi haurà tots els equips disponibles de les unitats antiavalots del cos –les regionals i la central, coneguda com a Brimo– implicats i agents de moltes altres àrees, entre ells els de paisà.

El control dels accessos, com sempre, serà tasca de la seguretat privada, que segueix els criteris de la llei de l’Esport, que impedeix l’entrada als camps de pancartes que puguin incitar a l’odi o provocar l’afició contrària. I, a criteri, dels Mossos, no hi ha cap motiu per considerar que les pancartes amb el lema ‘sit and talk’ de Tsunami Democràtic hagin de provocar cap problema. Una altra cosa és que el club, que també pot vetar l’entrada de determinats símbols, vulgui impedir l’entrada d’aquestes pancartes en funció de la mida o bé raons de drets d’imatge, si considera que algun patrocinador es pot sentir contrariat pel protagonisme d’aquesta consigna política. El mateix criteri s’aplica a la possibilitat que Tsunami Democràtic pugui intentar posar una gran pancarta a la gespa.   

L’altre gran focus d’atenció policial serà evitar la proximitat entre grups de signe contrari, com ara la trobada entre seguidors ultres del Barça que, encara que no puguin entrar a l’estadi –és el cas dels Boixos Nois com a grup i fins i tot d’alguns individus– sí que es troben a la rodalia en alguns local de la zona abans del partit.     

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa