Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor per coronavirus l’excap de protocol de l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació
  • CA

L’excap de protocol de diversos organismes públics catalans durant tres dècades Francesc Galmés ha mort per coronavirus, encara que ja estava afligit d’una altra malaltia, han informat a Europa Press fonts pròximes als fets. Galmés va ser cap de protocol de la Diputació de Barcelona durant el mandat de Juan Antonio Samaranch, de la Generalitat provisional amb Josep Tarradellas al capdavant i de l’Ajuntament de Barcelona amb Pasqual Maragall, Jordi Hereu i Joan Clos.

El periodista i escriptor Esteve Riambau va publicar en 2011 el llibre El poder dels formis. Francesc Galmés i l’art del protocol (La Magrana), en el qual Galmés explicava la seva experiència des de 1974 fins a 2008, quan es va jubilar.

En un tuit, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha lamentat que és “una gran pèrdua” i ha afegit que Galmés va treballar amb molta professionalitat i dedicació al costat de Maragall, Clos i Hereu.

També li ha evocat el cinquè tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle: “Un model de servidor públic de Barcelona. A més, hem perdut una magnífica persona i un bon amic”. O el regidor de Presidència, Jordi Martí, que ha escrit: “Cada vegada que em trobava en un acte em deia: “Martí, altra vegada sense corbata…”. Professionalitat i bonhomia”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa