Millo anuncia l’obertura d’una seu de la Junta d’Andalusia a Barcelona

L'exdelegat del govern espanyol aprofita una ofrena floral a Nou Barris per explicar l'estrena de l'oficina, que també acollirà la FECAC

La Junta d’Andalusia tornarà a tenir una seu a Barcelona, després del tancament fa cinc anys de l’oficina que ja havia tingut a la capital catalana. Ho ha anunciat l’actual secretari d’Acció Exterior del govern andalús i exdelegat del govern espanyol, Enric Millo (PP), aprofitant una ofrena floral al monument de Blas Infante que hi ha al parc de la Guineueta (Nou Barris) en motiu del Día de Andalucía. La nova seu serà “continuadora” de la que va clausurar l’executiu de Susana Díaz (PSOE) i aixoplugarà la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC).

L’associació que organitza la Fira d’Abril –i que havia dirigit durant 27 anys el controvertit Francisco García Prieto– es va quedar sense seu el 2016 en ser desnonada per impagament d’unes dependències de la Diputació de Barcelona. Segons un comunicat de la FECAC, el govern autonòmic de Juanma Moreno “compta” amb les entitats catalanes per a la “conceptualizació i funcionament” de l’oficina. “Vehiculará tota la relació entre el govern andalús i el ric món associatiu cultural andalús” a Catalunya, afegeix la nota.

L’estrena no té data però Millo ha dit que obrirà portes properament. A més de fer l’anunci, en el seu parlament al parc de la Guineueta ha elogiat a les entitats que “mantenen viva l’esperança i l’esperit andalús” a Catalunya i ha citat a Blas Infante per defensar que “l’única manera de fer fraternitat és practicant la tolerància”. L’actual president de la FECAC, Daniel Salinero, ha agraït la sensibilitat del govern andalús en “reconèixer l’esforç” de les 115 entitats associades, que han organitzat l’ofrena i també una gran festa aquest diumenge a Terrassa.

Colau reivindica a Blas Infante

D’altra banda, l’alcaldessa Ada Colau ha reivindicat la figura de Blas de Infante, “un referent per a l’Andalusia lliure i digna i referent també per a Catalunya”. Va ser “un poeta universal i un republicà compromès amb la llibertat i la democràcia, que va ser afusellat per les seves idees”, ha afirmat en l’ofrena floral. També ha recordat els barcelonins que “van venir d’Andalusia els anys 50 i 60 i ho van donar tot per tirar endavant amb les seves famílies”. A més ha tingut unes paraules per als andalusos que van “construir el moviment veïnal” a Barcelona.

Comentaris

    Pere IV 01/03/2020 3:10 pm
    Si no estic equivocat, ja existeix un consolat del Marroc a BCN, no ??

Nou comentari