Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més mobilitzacions a Barcelona: convoquen una manifestació estudiantil en suport a Hasél
  • CA

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga universitària per a aquest divendres, juntament amb manifestacions a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, en protesta per la detenció i empresonament del raper Pablo Hasél. En una roda de premsa aquest dijous a Barcelona, la portaveu de l’organització, Anna Clua, ha demanat a les universitats “un posicionament en favor de l’amnistia dels presos i del cantant Pablo Hasel”, així com l’alliberament de les persones detingudes en les manifestacions dels últims dies.

I és en aquest sentit que demà ha convocat una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona a les 12h del migdia. El lema és “amnistia i independència”.

A més, ha exigit als rectorats que demanin l’absolució dels casos oberts “per defensar l’educació pública”, així com un posicionament contra la presència de cossos policials en els centres universitaris, una cosa que, segons la portaveu, limita el dret d’expressió. També ha demanat la derogació dels projectils de foam.

“No tenim res a perdre. Mobilitzem-nos, defensem-nos i desobeïm-los”, ha emfatitzat Clua, que ha recordat que el dret de participació política i de manifestació permet saltar-se el confinament comarcal decretat pel Procicat per la pandèmia de Covid-19.

La portaveu estudiantil ha indicat que, més enllà de la vaga estudiantil en un context de molta presència de l’educació telemàtica, la manifestació presencial convocada “és una oportunitat perquè els estudiants surtin al carrer per a defensar tots els drets fonamentals que s’estan retallant”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa