Meridiana Resisteix atura el tall de forma indefinida pel coronavirus

La decisió s'ha pres en una assemblea aquest divendres al vespre, dia 152 de la concentració

El col•lectiu de Meridiana Resisteix, que avui ha tallat la cruïlla entre Meridiana i el passeig Fabra i Puig per 152è dia, ha decidit aturar el tall “temporalment” davant la crisi del coronavirus. 

Després d’una assemblea tensa, els participants han decidit per majoria abandonar el tall ‘sine die’. Mentre es produïa el debat, el president Quim Torra ha anunciat el confinament de la població, cosa que ha acabat de convèncer els ‘meridians’.

Abans, un manifestant ha advertit que mantenir el tall suposaria perdre el favor de “l’opinió pública” per la “irresponsabilitat” que suposava mantenir la protesta. Un dels moments més tensos de l’assemblea ha estat quan un home que ha admès estar confinat ha agafat la paraula. Molts l’han increpat i l’han acusat d'”irresponsable”.

Alguns han alertat que aturar el tall suposa posar-lo en risc per por que els Mossos d’Esquadra no el permetin. Tot i així, finalment un comunicat de Meridiana Resisteix ha confirmat que el tall s’acaba fins que passi la crisi del coronavirus. “Aquesta aturada de les convocatòries dels talls no és, en cap cas, un final de l’activitat de lluita”, avisa el comunicat.

El col•lectiu ha argumentat que la “situació d’excepcionalitat” els ha empès a prendre la decisió. “Assumim no saber-ne prou (del coronavirus) i estar inquietes per les conseqüències socioeconòmiques que deriven d’aquesta aturada temporal d’activitat”, admeten al comunicat. El text ha estat consensuat amb els col•lectius Entença Republicana, Arenys Resisteix i Sabadell Resisteix. Amb tot, els ‘meridians’ han canviat el càntic habitual de “Meridiana Resisteix!” per “Meridiana, tornarem!”.

Comentaris

    Joan 13/03/2020 11:38 pm
    A cuidar-se que aviat farem tots falta.
    Apa, a pastar fang 14/03/2020 6:21 am
    Fang groc, naturalment...

Nou comentari