Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall i Trias, els únics candidats que aproven segons un nou sondeig
  • CA

Malgrat que algunes enquestes situen el PSC de ple en una lluita a tres per aconseguir l’alcaldia, un nou sondeig posa de manifest que la majoria de barcelonins preferirien Ada Colau o Xavier Trias com a líders de l’Ajuntament. Així ho indica l’enquesta de GESOP feta per a El Periódico, que xifra en un 23,3% els ciutadans que es decanten per la líder de BComú com a alcaldessa. El candidat de TriasxBCN es queda en segona posició amb 21,2%. A molta distància estan Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC), que només són els preferits d’un 13,8 i 11%. Per districtes, Colau també és la gran escollida. És la principal preferència en 5 dels 10 districtes, per davant de Trias, que triomfa en 3, i Maragall, només en dos.

Els millors valorats

Ara bé, les dades canvien quan es pregunta per quina valoració fan de cada candidat. Colau, preferida per dirigir la ciutat segons aquest sondeig, cau a la quarta posició. Trias i Maragall, empatats amb un 5,3, són els més valorats i alhora els únics que aproven. Collboni es queda a prop, amb un 4,7, però no supera el tall. Tampoc ho fa Colau, que amb un 4,3 es queda com la pitjor valorada dels quatre grans partits. A prop se situa Basha Changue, líder de la CUP, amb un 4.

La dreta espanyolista no arriba, ni de lluny, a aquestes expectatives. El candidat de VOX, Gonlzalo – Oro Pulido, el qual només coneixen una de cada quatre persones del seu electorat, és el pitjor valorat de tots amb una valoració d’1,8 sobre 10. Eva Parera (Valents) obté una puntuació de 3,4 punts, Daniel Sirera (PP) de 3,2, i Anna Grau (Cs) tanca el bloc amb 2,9.

Sense enquestes

La llei prohibeix publicar enquestes que mostrin la intenció de vot durant els darrers cinc dies de campanya. Una normativa que està feta per no influir en el vot dels electors a les portes de les eleccions. Per tant, en els darrers dies els candidats ja no podran jugar amb aquesta opció. En tot cas, cal dir que en els últims anys hi ha qui s’ha buscat maneres alternatives de fer-les públiques, disfressant els partits per fruites a les xarxes socials o publicant-les en mitjans d’altres països.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa