Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall: “Prou ambigüitat. Barcelona ha de ser punta de llança en la construcció de la República”
  • CA

“S’han acabat les ambigüetats. Barcelona ha de ser punta de llança en la construcció de la República, amb totes les conseqüències”. Així de contundent s’ha mostrat el candidat a l’alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, en un acte de precampanya avui al Poblenou, amb el vicpresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la portaveu del partit, Marta Vilalta. 

Maragall ha recordat que la setmana que ves és el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i tant ell com Aragonès i Vilalta han reivindicat que cal mantenir l’esforç de la classe política i de tota la societat en el camí cap a la igualtat, cosa que inclou les “llistes electorals cremallera”, en què hi ha d’haver paritat i els llocs s’han d’alternar entre els dos sexes. A la llista de Maragall, per tant, la número 2 haurà de ser una dona. El candidat a l’alcaldia ha advertit: “Barcelona ha de ser una ciutat dona. El nostre compromís és un 50/50, plena igualtat de gènere en tots els òrgans de govern, empreses, instituts de l’Ajuntament.”

En aquest context, Maragall ha recordat: “El 8 de març hauríem de tenir aquí la Marta Rovira, la Carme Forcadell i la Dolors Bassa”, una exiliada i dues preses polítiques pel Procés. 

I en aquest punt, ha fet un anunci: “Barcelona se l’haurà de jugar en el terreny nacional. Ens la jugarem, ens hi posarem, hi serem. No estarem navegant, ara una de blanca, ara una de negra, ara una de clara i ara una d’ambigua. S’han acabat les ambigüetats. Barcelona ha de ser punta de llança en la construcció de la República, amb totes les conseqüències. 

Segons Maragall, l’efecte del judici de l’1-O ja és molt clar: “Aquestes setmanes de judici no només ens han indignat. Sinó que també s’ha evidenciat que estem obligats a guanyar, estem carregats de raó, ho ha vist tot el món. No hi ha una altra sortida que la llibertat i la democràcia reconeguda al poble de Catalunya. Ells mateixos [l’Estat] s’han posat en el carreró sense sortida d’aquest judici, ara queda més clar que mai. Tot i que queda la part més perillosa del judici, perquè s’inventaran coses, faran aparèixer testimonis que diran tota mena de barbaritats. Però ja està guanyat el judici, ja està clar el que ha passat, està clar el que està en joc. I està en joc la llibertat per a Catalunya, per a Barcelona, per al Ponblenou i per a cada barri”, ha dit.

I ha afegit: “Aquest barri és la llibertat, com ho és Sant Andreu o Sants. Aquesta és la batalla que ha de donar Barcelona. I Barcelona ajudarà a trencat motlles. Hem d’anar més enllà del 50%, a Barcelona hem d’anar a buscar el 60%, el 70% i al 80% de la gent a que està a favor explícitament de la llibertat i la democracia“.

Acabar amb “l’enemistat” a banda i banda de la plaça Sant Jaume

Una de les claus per al bon funcionament de la ciutat i del país, segons Maragall, és que es posi fi amb la vella tradició de mirar-se de reüll entre la Generalitat i l’Ajuntament quan no coincideix el color polític dels seus governants respectius. “S’ha d’acabar l’enemistat”, ha dit.

També Pere Aragonès ha advertit que és fonamental que les dues administracions s’entenguin. “El balcó a balcó de la plaça Sant Jaume no ha de servir per mirar-nos des de la distància, ha de ser un espai de trobada”, ha argumentat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa