Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall proposa una vintena de mesures contra el masclisme a Barcelona
  • CA

Currículums anònims per optar a les candidatures públiques, autobusos que paren on la dona ho demani o un observatori que vigili que no hi hagi masclisme en els missatges publicitaris. Són algunes de les propostes que ha presentat aquesta tarda Esquerra Republicana sota el lema ‘Barcelona, ciutat dona’ per impulsar la candidatura d’Ernest Maragall. En total són 19 mesures les que han presentat els republicans per lluitar per la igualtat de gènere en motiu del dia de la dona treballadora, que se celebrarà demà. 

A l’acte, on han assistit també la consellera de Justícia, Ester Capella, la diputada Eva Baró, i les regidores Montse Benedí i Gemma Sendra, s’ha remarcat la voluntat d’aconseguir una societat “igualitària, equitativa i justa”. I com a exemple, s’ha reforçat el compromís d’ERC per garantir quotes del 50% d’homes i dones en tots els òrgans de govern de l’Ajuntament, empreses municipals, patronats, consorcis i instituts dependents.

A més, l’alcaldable Ernest Maragall ha afirmat que les polítiques anunciades són el principi d’un procés que acollirà “més propostes”, “més concreció”, “més risc” i “més compromís”. De la mateixa manera, ha assegurat que el projecte de ciutat que vol construir vetllarà perquè “la Barcelona que ja és dona, ho sigui encara més”.

Entre les iniciatives presentades destaquen la creació de recorreguts urbans amb perspectiva de gènere, la millora de la seguretat a Barcelona, amb “més il·luminació i menys barreres visuals” i l’augment de les places de residències per a gent gran per a dones grans amb dificultats per viure soles. Així, també s’ha plantejat incrementar els esforços per lluitar contra l’abandonament escolar de les noies i promoure la “coeducació”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa