Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall posa el dit a la nafra: “Comuns i PSC suspenen en serveis bàsics”
  • CA

Els resultats del darrer baròmetre municipal abans de les eleccions del 28M, en què la seguretat i la neteja continuen sent els principals problemes dels habitants de la ciutat, han generat la ràpida reacció de la resta de forces polítiques al consistori. Com ara la del grup municipal d’ERC: Ernest Maragall ha fet un tuit del seu compte personal assegurant que “Comuns i PSC s’entesten a negar l’evidència: la majoria de barcelonins/es són crítics amb la seva gestió“.

El líder republicà i alcaldable per a les properes eleccions considera que el govern municipal “suspèn en gestió de serveis bàsics (seguretat i neteja) i no ofereix present ni futur”, motiu pel qual és “hora de canviar. Recuperarem l’autoestima i l’orgull de la nostra ciutat”.

Parlen de canvi de cicle

De la seva banda, Jordi Coronas, portaveu d’ERC al consistori barceloní, ha afegit que “urgeix un canvi de cicle” perquè la ciutadania coincideix en el fet que “el govern Comuns-PSC no és capaç de resoldre els problemes que més els preocupen: tanquem mandat amb la pitjor nota de la seva història”. De fet, mai cap govern municipal havia estat puntuat tan negativament com l’executiu encapçalat per Ada Colau i Jaume Collboni.

El regidor ha contraposat “el projecte de futur i el treball rigorós” d’ERC a “la bola de cristall a la qual s’encomana el govern municipal”, al qual retreu “un enquistament” de la neteja i la inseguretat. “Puja la preocupació de la gent, i hi ha una desconnexió evident amb l’agenda del govern”.

Coronas ha aprofundit en la baixa qualificació lamentada per Maragall. “Un de cada tres barcelonins creu que la ciutat empitjorarà properament, la pitjor dada dels darrers set anys i això és un símptoma que la ciutat ha perdut optimisme, un màxim històric” que també s’assoleix amb el 63% dels enquestats que considera que la situació econòmica ha empitjorat. “Dos de cada tres barcelonins/es asseguren que la ciutat ha empitjorat en el darrer any, la segona pitjor xifra en els darrers anys que coincideixen amb el mandat Colau-Collboni”. Segons el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, es tracta d’uns números “molts alts” que haurien d’obligar-los a una “profunda reflexió” que, segons els republicans, en cap cas hauria d’excusar-se en circumstàncies com la pandèmia o la inflació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa