Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall: “L’Estat és addicte a la violència i a la repressió”
  • CA

El president d’ERC, Ernest Maragall, ha criticat l’actitud de l’Estat després de la sentència de l’1-O i les protestes de rebuig a les condemnes de presó. El líder republicà a Barcelona ha recordat el president Lluís Companys en el dia de l’aniversari del seu afusellament al fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc.

Ernest Maragall, al fossar de la Pedrera, al castell de Montjuïc, on hi ha les restes de Lluís Companys, el dia del 79è aniversari de la seva execució | ERC

Maragall, al fossar de la Pedrera, al castell de Montjuïc, on hi ha les restes de Companys | ERC

Així, ha lamentat l’actitud de l’Estat, tant en el passat com en el present. “L’Estat és addicte a la repressió i a la violència i no sap parlar un altre idioma”, ha declarat.

Maragall ha afirmat la coincidència entre la publicació de la sentència i l’afusellament de Companys situa els presos en la mateixa “trajectòria i fil històric” que el president afusellat al 1940. “La figura de Companys agafa rellevància històrica perquè ens posa en la situació del combat històric amb l’Estat“, ha considerat el regidor republicà.

Malgrat la “violència” de l’Estat, Maragall ha assegurat que els catalans estan preparats: “Ho vam demostrar ahir i ho seguirem demostrant”. El president republicà al consistori ha avisat que Catalunya està preparada per “guanyar” i que ha deixat d’acceptar que “la derrota” és inevitable. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa