Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall es desmarca d’un pacte de “repartiment” amb Colau pel 2023

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, s’ha desmarcat d’un possible pacte “de repartiment” amb els comuns després de les eleccions municipals del 2023. En una entrevista a l’ACN, el republicà ha assegurat que la formació liderada per Ada Colau ha “esgotat la seva capacitat d’afegir valor a la ciutat” i l’acusa d’haver “dimitit” en àmbits com el turisme.

En unes dures declaracions, Maragall qualifica el govern de Barcelona En Comú i el PSC com una “suma d’interessos” que no compta amb un projecte conjunt de ciutat i assegura que els dos partits han deixat de ser “govern”. “Tots dos han decidit repartir-se el poder, les funcions i els àmbits, però han dimitit de buscar un equilibri comprensible en termes de ciutat i projecte compartit”, ha remarcat el líder d’ERC, que ja ha avançat que fugirà de pactes postelectorals amb formacions que no comparteixin “explícitament” una estratègia i un horitzó.

Maragall considera que els republicans estan capacitats per guanyar les pròximes eleccions municipals amb la “claredat suficient” per tenir “llibertat” i oferir a la ciutat una garantia de “govern estable”. “ERC té una determinada condició de força central, l’exercirem fins a les últimes conseqüències i, a partir d’aquí, en funció de la decisió dels ciutadans estarem en condició de parlar del que correspongui a l’hora de formar govern”, ha puntualitzat.

Pressupostos

Pel que fa al posicionament dels republicans sobre els pressupostos, que ha permès en fins a tres ocasions l’aprovació dels comptes del govern municipal votant a favor els primers dos anys i abstenint-se l’últim, el candidat republicà assegura que no comparteix el fet que un grup polític condicioni l’aprovació d’uns pressupostos a uns altres, però matisa que “el que compta al final és el bé superior de l’interès general de la ciutat”.

“Això és el que vam fer i tornaria a fer. Espero que aquest any no calgui. Aquesta ciutat necessita també una administració pública forta i aquest any especialment d’uns pressupostos mesurats i capacitats per fer front a totes les necessitats que la ciutadania demana tenir resolta o millorades”, insisteix en la mateixa entrevista Maragall.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní indignat. a octubre 23, 2022 | 11:43
    Barceloní indignat. octubre 23, 2022 | 11:43
    El Sr. Maragall descarta el pacte. Llevat de que li convingui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa