Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall carrega contra Valls per anar a la manifestació amb els “‘trillizos’ d’Aznar”
  • CA

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha carregat contra Manuel Valls per la seva presència a la manifestació de Madrid contra Pedro Sánchez pel diàleg amb Catalunya. L’alcaldable ha etiquetat Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal com els “‘trillizos’ d’Aznar”, i ha admès que no entén que l’ex primer ministre francès vagi amb ells. 

Ho ha fet en una entrevista a Espejo Público d’Antena 3, on s’ha enganxat amb dos periodistes de l’Estat per criticar la manifestació convocada ahir per PP, Ciutadans i Vox a favor de la unitat d’Espanya, a què també va assistir el candidat popular, Josep Bou. Quan ha estat preguntat per si se sent responsable per l’auge de Vox, Maragall ha contestat que apuntant que les manifestacions independentistes sempre han estat pacífiques, una resposta que ha encès el plató ja que una periodista li ha recordat les paraules de Torra – “apreteu” – als CDR. 

Maragall ha estat el segon candidat a l’alcaldia entrevistat aquest matí al mateix programa, després que ho fes Jaume Collboni. L’alcaldable socialista ha interpel·lat el d’ERC i li ha demanat no convertir la campanya en un debat entorn al Procés. L’ex conseller d’Exteriors ha respost que és “impossible” que no es parli d’independència durant la campanya, però que ell vol fer propostes per millorar la ciutat. I ha sentenciat: “La millor opció per construir república és fer de Barcelona una gran ciutat”. 

Quant als pactes per accedir a l’alcaldia, el candidat d’ERC ha precisat que a Catalunya hi ha un “80% que vol decidir el futur” del país. En aquest moment un altre tertulià ha esmenat Maragall i li ha dit que al que es referia realment era “autodeterminar-se”. La discussió ha pujat de to fins que el periodista ha exclamat: “Vostès se senten superiors!”, a què l’alcaldable ha contestat que “no és així”. Maragall també ha assegurat que està “convençut” que es podria entendre amb els espanyols mitjançant el “diàleg”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa