Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall vol fer de Barcelona “la capital lliure més important d’Europa”
  • CA

El candidat d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha reivindicat els membres del partit a la taula de diàleg: “Vosaltres sí que sou defensors de la terra”, ha dit durant l’acte de la formació en motiu de la Diada. Maragall ha citat el vers del ‘Cant dels Segadors’ per apuntar que altres “defensors de la terra” son els bombers i agents forestals, metges, treballadors socials, mossos, les dones, els processats per la causa contra l’independentisme, així com la pròpia ERC.

El candidat republicà a les municipals del 2023 ha afirmat que vol convertir Barcelona en “la capital lliure més important d’Europa”. El president del Govern, Pere Aragonès, els consellers i conselleres d’ERC i el líder de partit, Oriol Junqueras, han assistit a l’acte, segons ha informat l’agència ACN

Des d’abans de l’acte, i al llarg de tot el míting fins a l’hora de dinar, una entitat de veïns del Besòs i el Maresme han cridat proclames contra “l’abandonament” de l’administració en l’habitatge. En al·lusions a les protestes, Maragall ha assegurat que van a queixar-se davant d’ERC perquè “saben que és on hi haurà la transformació i les solucions”.

El candidat republicà ha asseverat que Barcelona serà la “peça” que falta per aconseguir la llibertat. A l’acte també hi ha participat la portaveu del Jovent Republicà Barcelona, Andrea Urbano; i el senador de Bildu Jon Iñarritu.

No assistirà a la manifestació de l’ANC

Maragall no assistirà a la manifestació de la Diada convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Així ho ha anunciat aquest dilluns en una roda de premsa, on ha apuntat que la seva decisió respon a la manca de “pretensió unitària” de l’acte organitzat.

Amb aquest posicionament, Maragall secunda la decisió del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ja va confirmar el passat divendres que no assistiria a la concentració impulsada per l’ANC perquè considera que no seria “coherent” fer acte de presència en una manifestació que va “en contra dels partits polítics i les institucions i no contra l’estat espanyol”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a setembre 11, 2022 | 15:42
    Català setembre 11, 2022 | 15:42
    Maragall vol?. Els ocells també volen.
  2. Icona del comentari de: Els nens d'Olot t'envien records, defensor de la terra a setembre 11, 2022 | 16:49
    Els nens d'Olot t'envien records, defensor de la terra setembre 11, 2022 | 16:49
    Per ser una capital lliure caldria tenir un país lliure. I el seu partit, com la seva trajectòria política, remen en la direcció contrària, la de l'estat. Grans defensors de la terra autonòmica, sí.
  3. Icona del comentari de: fat boy a setembre 11, 2022 | 21:04
    fat boy setembre 11, 2022 | 21:04
    Sembla la canco de la Trinca: La terra per chi la lavora (hi ha una terra alla a la vora), abasso il capitale (alla abaix a la capital), bandiera rossa, bandiera rossa (banderita tu eres roja, banderita tu eres gualda)...Es que ja no te'ls pots prendre ni seriosament.
  4. Icona del comentari de: T@M a setembre 12, 2022 | 10:37
    T@M setembre 12, 2022 | 10:37
    ALgú que ni va als plenaris ni fa cap tipus d'oposició no té validesa per proclamar aquesta sèrie de mentides. Com sempre aprofitats de la situació i del moment. Aquest ni cas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa