Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall ataca Collboni: “El govern formal s’inhibeix, la ciutat compareix”

No s’ha mossegat la llengua Ernest Maragall a l’inici de la manifestació de la Diada. El líder d’Esquerra Republicana a la ciutat de Barcelona ha volgut destacar el fet que un pacte amb el PP ha pres l’Ajuntament de les mans dels independentistes, però que Barcelona segueix ferma: “La ciutat segueix ben viva, dempeus i ben decidida, i el govern no té res a veure amb la ciutadania, el govern no serà al carrer, però la ciutadania sí que ho serà”.

El líder de la formació republicana ha volgut destacar el paper del seu partit durant tots aquests anys de política a la ciutat de Barcelona, i ha volgut destacar que aquesta, torna a ser la capital de la nació catalana: “Avui ERC recull els fruits de sis anys de feina, no pel partit, sinó pel país, per la ciutat, Barcelona comença a tornar a ser capital de Catalunya malgrat la inhibició del seu govern formal, el govern formal s’inhibeix la ciutat compareix.

El pacte Sirera-Collboni que va apartar l’independentisme de l’alcaldia

El líder republicà ha posat èmfasi en aquest fet, en el pacte Sirera-Collboni per apartar Xavier Trias de l’alcaldia: “Collboni pot guanyar amb conxorxes polítiques, amb els vots de Sirera, del PP, per guanyar la votació d’un dia, i per tant pot exercir un govern, però no està en condicions de comptar amb la ciutat, ni de representar-la, ni de liderar-la“.

El líder del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a la ciutat de Barcelona, Ernest Maragall ha destacat la gran realitat de Barcelona, que segons el republicà, és molt més àmplia que Jaume Collboni: “La seva realitat és molt més ample, molt més potent, i molt més confiada en ella mateixa”. Maragall ha volgut mencionar que la diada d’enguany serà especial, que serà un punt d’inflexió per al moviment independentista: “Aquest 11 de setembre és l’inici d’un nou període, d’avenç, de construcció per mirar endavant i no enrere, no per lamentar sinó per guanyar”.

Xavier Trias demana que es reconegui la nació catalana

“Hem passat de llibertat, amnistia, Estatut d’Autonomia a, el mateix, llibertat, amnistia i que es reconegui que Catalunya és una nació, amb tot el que vol dir això” ha expressat el líder de TriasXBCN.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa