Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició força un ple extraordinari perquè Colau reclami a l’Estat l’ús del romanent
  • CA

Els grups municipals d’ERC, JxCat, PP i Barcelona pel Canvi han registrat una petició conjunta per celebrar un ple extraordinari sobre els comptes municipals. Volen acordar amb el govern d’Ada Colau que Barcelona reclami formalment a l’Estat poder usar tot el romanent de tresoreria de l’Ajuntament per fer front a la crisi de la Covid-19. El romanent són els estalvis que ha generat el mateix consistori, 161 milions amb els que l’executiu municipal comptava per quadrar els comptes de 2020 després de la pandèmia.

Els quatre grups municipals consideren que l’Estat ha de permetre als ajuntaments utilitzant la totalitat del romanent de tresoreria i la seva capacitat d’endeutament. Perquè puguin fer-ho cal la “derogació urgent dels articles que afecten l’autonomia local de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) i la Llei d’Estabilitat Pressupostària”.

En la sol·licitud de plenari que han registrat aquest dimarts, a la que s’ha adherit a posteriori Cs, exigeixen al govern municipal que informi sobre “el marc financer resultant per al Pressupost de 2020 i següents de l’Ajuntament de Barcelona, tenint en compte el principi d’acord al que ha arribat al govern espanyol i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)”. Els quatre grups sostenen que el govern central “té la voluntat de retenir una part important dels romanents i del superàvit del 2019 dels ajuntaments, reduint la seva capacitat de resposta a la crisi”.

Destaquen que la pandèmia del Covid-19 ha provocat una crisi social i econòmica que “s’ha de resoldre amb l’esforç de l’administració i no amb l’endeutament de la ciutadania i del teixit econòmic”. “Arran d’aquesta situació d’emergència, l’Ajuntament de Barcelona i els de tot el país veuran reduir notablement els seus ingressos en els propers anys, el que provocarà un desequilibri pressupostari que farà impossible complir la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària”, ha expressat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa