Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Londres elogia les polítiques de Barcelona: “Poden estar orgullosos”

Aquest dijous ha arrancat la Cimera Mundial de Grans Ciutats a Buenos Aires. La ciutat de Barcelona debatrà amb un centenar de metropolis més d’arreu del món les polítiques mediambientals que cal dur a terme en el context actual. Aquesta cimera és una de les trobades pel clima més grans que es fan a nivell mundial, només per darrera de la COP26 de Glasgow.

En aquest context, el president de la cimera i alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha elogiat les polítiques que impulsa la capital catalana en matèria de medi ambient. Kahan ha arribat a dir, inclús, que “els ciutadans de Barcelona poden estar orgullosos” i que són polítiques que “es poden exportar a altres ciutats del món”.

Colau diu que crearà 45.000 llocs de treball

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que la ciutat catalana generarà 45.000 llocs de treball gràcies al “model superilla”. El consistori creu que la transformació dels carrers en eixos verds, la reforma dels polígons del Besòs i de la Mercedes al Bon Pastor, contribuiran a desengreixar la cua de l’atur a la ciutat de Barcelona.

Les obres de la superilla de l'Eixample han arrencat aquest dimarts / A.R.
Les obres de la superilla de l’Eixample / A.R.

Tot plegat, en un context en què tots els països s’han posat d’acord en què les grans ciutats han de liderar la transició verda. Per això, tots ells s’han compromès a crear 50 milions de llocs de feina vinculats a l’economia verda i projectes que deixin de banda els combustibles fòssils i siguin nocius pel planta. El president de la Cimera, a més, ha explicat que ciutats com Barcelona, Bogotà, Londres o Los Angeles han de “donar esperança” a les persones.

Colau, vicepresidenta de la Cimera

Ada Colau va ser nomenada vicepresidenta al juliol de l’any passat, responsabilitat que comparteix amb l’alcalde de Milà. Colau va dir, el dia del seu nomenament, que aquest gest suposa “un reconeixement a les polítiques que ha fet la ciutat els darrers anys”. Per l’alcaldessa, aquesta nova responsabilitat i la cimera han de servir per “pressionar els estats i “obligar-los a assumir els compromisos” 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa