Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llum verda inicial de l’Ajuntament a la nova gestió del Port Olímpic
  • CA

La nova gestió del Port Olímpic ha rebut llum verda inicial aquest dimecres a l’Ajuntament de Barcelona, que ja va fer públic al cap de setmana l’acord assolit amb la Generalitat de Catalunya per cedir les competències al municipi. El nou conveni s’ha aprovat amb els vots a favor dels partits que conformen els governs municipal i català: BComú, PSC, JxCat i ERC. Cs, PP i BpC han fet reserva de vot i no es pronunciaran fins al plenari, però el conveni sembla tenir ja majoria suficient per rebre l’aprovació definitiva al proper plenari

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz (BComú) ha recordat que el conveni emana d’un primer protocol acordat el 2016, amb el que es van iniciar els tràmits per a la cessió de competències. Ha admès que el conveni arriba “amb uns mesos de retard” a causa d’una petició “al darrer minut” de la Generalitat, per “incorporar un balanç patrimonial”. La clàusula estableix que l’Ajuntament haurà de compensar a la Generalitat –que seguirà sent propietària de la infraestructura– en cas d’incompliment de les inversions municipals compromeses. 

Sanz ha subratllat la urgència d’iniciar la nova gestió directa per no endarrerir més “actuacions importants com el dic de recer i la gestió de les concessions”. A partir d’abril de 2020 vencen les llicències de les discoteques del conflictiu moll de Mestral i l’Ajuntament no vol renovar-les. La transformació del recinte hi portarà nous usos i centrarà l’activitat en les hores diürnes. “És un projecte ideat als 90, que havia quedat obsolet”, ha apuntat Sanz.  

Peticions de futur

Tant ERC com JxCat han aprofitat l’ocasió per fer peticions al govern municipal, vinculades al redisseny d’aquest espai. Maria Buhigas (ERC), que s’estrenava com a presidenta de la comissió, ha incidit en la “necessitat de desplegar a un ritme alt tot un pla pel litoral” de tota la ciutat i no limitar l’estratègia al Port Olímpic.

Jordi Martí (JxCat) ha demanat que el futur port mantingui el servei actual del Club Patí Vela de Barcelona i augmenti l’activitat esportiva vinculada al mar: “Govern i Ajuntament haurien de preveure un centre d’esports nàutics, com han demanat 25 federacions esportives i la UFEC”. Sanz ha recollit aquest últim guant i ha respost a Martí que “hi ha temps per parlar-ne” i que l’Institut Barcelona Esports és qui “haurà de pronunciar-se” sobre quines disciplines es podran practicar al futur moll.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa