Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament preveu sumar 100 pisos turístics a l’allotjament de famílies vulnerables
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona allotja actualment una seixantena de persones en situació de vulnerabilitat en 22 apartaments turístics. Segons ha explicat l’alcaldessa Ada Colau durant el ple, a més d’aquests 22 pisos –amb qui es va firmar contracte a finals d’octubre– preveu sumar-ne 100 més en les pròximes setmanes gràcies a que més propietaris se sumaran a la iniciativa per oferir un lloguer social. L’alcaldessa ha assegurat que a la ciutat hi ha 9.000 apartaments turístics i ha apel·lat a la “responsabilitat” dels propietaris perquè compleixin una “funció social en una situació d’emergència on tothom ha de col·laborar”. “A mi m’agradaria que no n’hi hagués cap buit”, ha admès.

Segons ha dit, el consistori ha fet propostes de lloguer “en positiu i més que raonables, però no a preus de mercat”. Tanmateix “l’interès” per part de propietaris l’han vist més en els darrers mesos, quan s’ha vist que la crisi generada per la covid s’allargava.

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) va celebrar a l’octubre els primers resultats del programa i va demanar “temps” perquè els primers 22 habitatges es convertissin “en molts més”. Per cada habitatge l’Ajuntament paga un lloguer mensual d’entre 700 i 1.200 euros, en funció del nombre d’habitacions i de la temporalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa