Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament penja la bandera LGTBI amb honors a la gent gran i les treballadores sexuals

L’Ajuntament de Barcelona ha penjat aquest diumenge, Dia de l’Orgull 2020, la bandera LGBTI en la façana del consistori per a defensar i reivindicar els drets i llibertats del col·lectiu.

L’alcaldessa Ada Colau ha fet una crida a “confinar els discursos d’odi i el feixisme i a desconfinar l’orgull”. Representants d’entitats han llegit un manifest on han exigit l’aprovació de marcs legals i normatius de garantia dels drets LGTBI.

Les dues persones que han acompanyat Colau en el desplegament del penó amb els colors de l’arc de Sant Martí han estat representants de col·lectius que han patit especialment durant la crisi de la covid-19, en concret de la gent gran i les treballadores sexuals –en el cas d’avui, a més, amb una representant trans. En el seu parlament en la tradicional recepció de les entitats LGTBI, Colau començat exposant que col·lectius LGTBI han patit la pandèmia de la covid-19 “amb més intensitat”. “Molta gent ha hagut de tornar a l’armari, o no ha sortit de l’armari per estar confinada a casa”, ha lamentat.

A més, s’ha commemorat el 28J d’aquest any facilitant “la participació de la ciutadania”. Així, segons l’Ajuntament, a proposta del Grup de Treball sobre Diades Internacionals LGTBI del Consell LGTBI, també s’ha obert un espai virtual “Reivindica els teus drets!” a la plataforma decidim.barcelona.

D’aquesta manera, Ada Colau ha complert amb el seu compromís tot i el veto recent del Tribunal Suprem a aquesta mena d’actes. L’alt tribunal va establir a principis de juny que és incompatible amb el “marc constitucional i legal” amb el deure d’”objectivitat i neutralitat” l’ús de banderes no oficials per part de les administracions públiques. Des de l’Ajuntament, però, ja es va explicar que “és un símbol que no exclou ningú, arribarem fins on calgui”. Ho va defensar el regidor dels comuns Marc Serra.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Paco Clavel a juny 28, 2020 | 17:23
    Paco Clavel juny 28, 2020 | 17:23
    Àngel y Paco, ¿estabais ahí?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa