Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament convoca un ple extraordinari per aquest dijous
  • CA

Ple extraordinari a l’Ajuntament de Barcelona aquest dijous, 11 de maig a les 11h. Tal com ha confirmat el TOT Barcelona de fonts municipals, s’acaba de comunicar als grups municipals la convocatòria, que tindrà com a únic punt l’aprovació definitiva del pla especial urbanístic d’ordenació i usos del Port Olímpic. Segons l’escrit, al qual ha tingut accés aquest diari, la comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infaestructures i Mobilitat proposa l’acord per aprovar definitivament el pla urbanístic, “de conformitat amb l’article 68 de la Carta Municipal de Barcelona, d’iniciativa municipal -des del 2020-, amb la incorporació de les modificacions, respecte al document aprovat inicialment, a què fa referència l’informe tècnic i jurídic de la Direcció de Serveis de Planejament i de la Direcció de Serveis d’Actuació Urbanística, resoldre les al·legacions presentades en el tràmit d’informació pública d’aprovació inicial”. També es fa referència a la inclusió dels informes sectorials emesos que consten a l’expedient que s’incorporen a l’acord que ha de validar el ple aquest dijous, just el dia en què es dona el tret de sortida a la campanya electoral del 28-M.

Aprovació inicial, gener de 2023

El gener d’aquest any es va produir l’aprovació inicial del Pla especial urbanístic d’ordenació i d’usos del Port Olímpic de Barcelona. Aleshores el consistori va explicar que aposta per una infraestructura que permeti avançar cap a un espai “sense barreres” i més ben connectat, un espai que “impulsi l’economia blava i la gastronomia” i que “democratitzi l’accés a les activitats marines”. El nou pla especial actualitza el de l’any 2006 i recull qüestions com la delimitació perimetral del Port Olímpic, la regulació de l’edificació i els usos urbanístics.

L’àmbit del pla té una superfície de 180.925 metres quadrats, dels quals 103.561 corresponen als sòls de la infraestructura portuària -inclosos els Molls de Mestral, Marina, Gregal, Xaloc i el Dic de Recer- i 77.363 a la làmina d’aigua abrigada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa