Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament comença a construir el nou espai de referència veïnal i social a la Marina del Port
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha explicat aquest dimarts que ja s’ha iniciat la construcció del primer Centre d’Atenció Integral (CAI) en el barri de la Marina del Port, un nou equipament que forma part del Pla de Barris. En un comunicat aquest dimarts, el consistori ha explicat que aquest espai aglutinarà el Centre de Serveis Socials, el Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIULEU), el projecte VilaVeïna i altres activitats comunitàries.

El CAI permetrà, d’una banda, l’ampliació del local destinat a serveis socials amb més espai i millor condicions. Alhora, però, també es planteja com una zona de treball comunitari per a la millora global de les condicions de vida del veïnat i per dotar de més espais a les entitats que ja existeixen al barri, diu l’Ajuntament.

Es preveu que el CAI entre en funcionament a finals de 2022. Comportarà una inversió per part de l’Ajuntament de 4,04 milions d’euros i suposarà també la urbanització d’una part dels Jardins de Cal Sèbio. Això permetrà que l’edifici, que no té edificacions veïnes, tingui quatre façanes dissenyades per aportar el màxim d’il·luminació natural i ventilació creuada als diferents espais, la qual cosa comportarà un major confort interior i una reducció considerable de la demanda energètica.

La superfície total de l’equipament serà d’uns 1.600 metres quadrats, a banda de la urbanització dels jardins de Cal Sèbio i la construcció d’una placeta a l’accés principal que estarà integrada amb la resta del parc i que assegurarà l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa