Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament activa la construcció de 151 nous pisos de lloguer social a Sant Martí

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), ha resolt la licitació de projecte i obra per aixecar quatre promocions d’habitatge públic de lloguer social al districte de Sant Martí. Aquests edificis permetran ampliar el parc públic d’habitatge en 151 habitatges on podran viure 350 persones. Les propostes comparteixen, en el seu procés constructiu, la reducció de l’impacte ambiental associat a la fabricació dels materials amb què es construiran els futurs edificis. Tres de les quatre propostes amb major puntuació per cadascuna de les promocions proposen l’ús de fusta CLT, és a dir, fusta contralaminada creuada, i la quarta es farà amb mòduls metàl·lics.

Els edificis s’hauran de fer amb una gestió eficient dels materials a través d’elements reciclats i reciclables, i els elements estructurals s’hauran de fer en un taller.

Les quatre promocions d’habitatge industrialitzat d’aquesta licitació trigaran, des del moment en què es va licitar el concurs, una durada mitjana de 31,5 mesos. És a dir, més de dos anys i mig. La tramitació administrativa i la inversió municipal prevista és d’uns 20 milions d’euros.

Es construiran 42 habitatges al número 477 del carrer Pallars. L’estructura de les plantes d’habitatge es produirà de forma industrialitzada amb panells de fusta CLT, tant per a elements horitzontals com els forjats, com per als elements verticals, com els pilars i els murs de càrrega. La planta baixa serà de formigó. La proposta guanyadora correspon a Constraula.

Al carrer Marroc número 180 s’hi faran 45 pisos. La proposta constructiva respon a una estructura modular prefabricada, en aquest cas amb materials metàl·lics, amb un llenguatge arquitectònic industrial. El concurs se l’han endut la Constructora del Cardoner, Avintia Construcción, Exe.Arquitectura – Vivas Arquitectos i La Casa por el Tejado – Part by Part.

Es faran 24 habitatges al número 22 del carrer Binèfar. La fusta CLT és l’element principal d’aquest mòdul prefabricat i de la resta de l’estructura. En aquest cas, la companyia que s’encarregarà de dur-ho a terme és el Grup Mas.

La simulació de com preveu ser l'edifici del passatge d'Arriassa / Ajuntament
La simulació de com preveu ser l’edifici del passatge d’Arriassa / Ajuntament

Al passatge d’Arriassena es faran 40 habitatges. El sistema de construcció es basa en murs i forjats de fusta CLT, recolzada sobre una planta baixa de formigó. Tot plegat queda en mans de l’empresa Acsa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa