Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La justícia esquiva valorar si la policia va disparar a Roger Español a consciència
  • CA

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, que instrueix la investigació per les càrregues policials de l’1 d’Octubre, ha denegat la sol·licitud dels advocats de Roger Español per valorar si les lesions que li va causar una bala de goma de la Policia Nacional van ser accidentals o doloses. Irídia, que porta el cas, ha donat a conèixer la decisió judicial aquest dijous en un comunicat i ha anunciat que recorrerà a l’Audiència provincial per aconseguir convertir el cas en sumari, tal com va passar amb el d’Esther Quintana.

“El Jutjat entén que no existeixen indicis que acreditin que el tret busqués, ni tan sols en un marc de dol eventual, causar la lesió a Roger Español pel fet que la bala de goma primer va colpejar el terra”, exposa Irídia. No obstant, els advocats recorden que l’informe dels fets elaborat pels Mossos d’Esquadra identifica a un mateix agent –l’escopeter 110.843– com l’autor de tres trets diferents contra Español, que es presenta a les eleccions del 14F pel Moviment Corrent Roig (MCR) a Tarragona. La reiteració contra la mateixa persona consideren que és prova de “la intenció lesiva de l’agent en qüestió” perquè disparava a una distància “altament perillosa”.

L’escopeter va disparar a Roger Español a 14,12 metres de distància. La normativa és molt clara sobre l’espai mínim requerit: 50 metres en condicions generals, 25 en cas de necessitat i únicament per repel·lir agressions directes “de perillositat extrema” –que no era el cas, a més– s’autoritza una distància no inferior a 15 metres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa