Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La idea de Collboni per guanyar 63.0000 m2 de verd a l’Eixample en 8 anys
  • CA

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament i candidat del PSC a les municipals, Jaume Collboni, aposta per recuperar 30 espais interiors d’illa del districte de l’Eixample fins el 2030 i d’aquesta manera preveu ampliar en 63.000 metres quadrats l’espai verd de la ciutat. Així ho ha anunciat a l’Hotel Palace en el marc d’un esmorzar del Nueva Economía Fórum, que ha comptat també amb l’assistència d’exalcaldes de la ciutat com ara Narcís Serra, Joan Clos o Xavier Trias.

Ha recordat que en períodes anteriors de governs socialistes a la ciutat ja es van poder recuperar 42 espais interiors però que, en qualsevol cas, tota modificació que es vulgui dur a terme a l’Eixample haurà de tenir en compte que aquest districte continua sent “el gran pulmó econòmic” de la capital catalana. En aquest sentit, ha avisat que qualsevol decisió en termes de mobilitat s’ha de conjugar amb l’impacte econòmic que provoqui.

Un proper mandat de “parar i pair”

Collboni creu que aquesta iniciativa és la més fidel amb el model Cerdà i, d’altra banda, ha alertat que les grans transformacions no es poden pas fer amb presses sinó “pas a pas”. En aquest sentit, pensa que el proper mandat serà el de “parar i pair perquè les ciutats són ecosistemes complexos i cal ser molt rigorosos”.

Collboni també ha aprofitat l’avinentesa per mostrar els seus dubtes al voltant del projecte de les superilles i, tot i que és partidari de “pacificar i reduir la contaminació a la ciutat”, ha alertat que “no és viable una pacificació sistematitzada de l’Eixample”.

Els “millors pressupostos” i la centralitat del PSC

D’altra banda, Collboni ha refermat la seva aposta per tenir “els millors pressupostos per a Barcelona per garantir l’estabilitat, per coherència, per sentit comú, per responsabilitat amb els barcelonins/es”. Finalment, ha reivindicat la centralitat del PSC tant a Barcelona com al conjunt del país: “La ciutat necessita recuperar els valors que històricament l’han fet prosperar: empenta, confiança, orgull, justícia”, ha reblat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a novembre 30, 2022 | 16:17
    Josep novembre 30, 2022 | 16:17
    Esta quedant BCN sitiada, no ens podem moure. No hi han carrils de circulació i els cotxes son i seran els mateixos de sempre. Es un caos. Ara els hi tocarà el rebre a les motos. I després a qui ??…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa