Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat prorroga 15 dies les restriccions per la pandèmia a Barcelona
  • CA

La Generalitat ha prorrogat aquest dilluns les mesures restrictives per la pandèmia de coronavirus en els municipis de Barcelona i Lleida afectats pels brots de Covid-19, entre les que destaquen la prohibició de reunions de més de deu persones en l’àmbit públic i privat, i la limitació de l’aforament en bars i restaurants. Així es desprèn de dues noves publicacions al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que estableixen una nova durada de les mesures de 15 dies a partir d’aquest dilluns.

A la regió sanitària de Barcelona, a més de la capital, també estan afectats els municipis de ​​Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac , Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, ​​Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

Només sortides essencials

El Govern també recomana sortir de casa només per treballar; anar a centres de salut; tenir cura de persones grans, nens, discapacitats i dependents; per comprar productes bàsics; per comprar en establiments amb cita prèvia; realitzar activitats culturals, d’oci i esportives amb el grup de convivència habitual; acudir a entitats financeres, realitzar accions judicials o notarials, exàmens i mudances; practicar esport amb el nucli de convivència habitual; anar a horts familiars d’autoconsum; i per causes de força major.

A l’interior de bars i restaurants, l’aforament es limita a l’50%, mentre que a les terrasses, l’aforament serà el resultat d’aplicar la distància de seguretat de dos metres entre taules. Les biblioteques, museus, casals d’estiu i colònies seguiran oberts i subjectes als respectius plans sectorials d’el Pla d’actuació de el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat). També es podran obrir teatres, cinemes, exposicions i realitzar activitats musicals i d’arts escèniques sempre que no se superi el 50% de l’aforament i es compleixin les indicacions dels plans sectorials del Procicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa