Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fiscalia demana imputar 9 votants de l’1-O per “voluntat rebel”

El Sindicat Unificat de Policia (SUP), majoritari al cos de la policia espanyola, ja no està sol en la seva pretensió d’imputar votants de l’1-O que consten en el procediment obert al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona com a denunciants i víctimes l’actuació policial per la qual hi ha imputats desenes d’agents.

Ara, és la fiscalia la que demana que s’imputi 9 persones, de les quals dona el nom i el cognom, de les que van ser a l’IES Pau Claris, escenari d’una de les actuacions més dures de la policia el dia que va voler impedir el referèndum.

En un escrit adreçat al jutjat, els fiscals Diego Villafañe i Inmaculada de Mur, s’adhereixen parcialment al recurs d’apel·lació presentat pel SUP contra una resolució del jutge instructor, que va denegar les imputacions demanades pel sindicat policial. Tot i no donar suport a totes les imputacions reclamades, sí que hi està d’acord en el cas de les 9 persones que posa a la llista.

Segons la fiscalia, no es persegueix “la mera assistència ciutadana a una consulta il·legal i encoratjada pel govern de la Generalitat, sinó l’acció immediatament posterior d’obstrucció i oposició a la tasca policial en compliment d’un mandat judicial”. Amb aquest argument, demana que les 9 persones esmentades siguin citades a declarar com a investigades per un delicte de resistència i desobedència greu.

Voluntat rebel

De fet, la fiscalia estira encara més el seu argument i frega el plantejament del delicte de rebel·lia, del qual s’acusa els polítics i representants d’entitats socials jutjats al Tribunal Suprem. “De les imatges captades s’adverteix una oposició obstinada, persistent i reiterada al compliment de l’ordre emanada de l’autoritat, expressiva d’una voluntat rebel de desatendre les seves decisions i de perjudicar el normal exercici de la funció pública, utilitzant també una resistència activa per evitar ser desallotjats d’una sentada formada per un centenar de persones, cosa que, unida al generalitzat clima d’hostilitat cap als agents, va motivar per part seva la força mínima indispensable per obrir-se pas i complir el mandat judicial”, diu la fiscalia en el recurs.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa