Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Diputació invertirà 10 milions a la Fabra i Coats
  • CA

La Diputació aportarà 50 milions d’euros a la ciutat de Barcelona per a la construcció o ampliació de diversos equipaments culturals, educatius i esportius. Del total de la inversió al llarg del mandat, 20 milions d’euros (40%) es finançaran a través d’un fons incondicionat d’inversió que permetrà a l’Ajuntament fer les actuacions de millora i ampliació d’escoles, mentre que els altres 30 milions d’euros (60%) es destinaran a cinc projectes en concret.

La primera d’aquestes inversions de mandat és el nou equipament cultural a Fabra i Coats, on la Diputació hi destinarà 10,2 milions d’euros. Aquesta actuació permetrà crear el Museu per la interpretació del treball i la ciutat, finalitzar la fàbrica de Creació i del Centre d’Art Contemporani, adequar l’edifici que ha d’acollir l’Escola municipal de música de Sant Andreu i reurbanitzar el recinte tenint en compte la diversitat d’usos que se’n fa. A més es rehabilitarà el conjunt de maquinària i instal·lacions patrimonials de la sala de calderes, de la sala d’esprinklers i de la sala elèctrica, incloent el desamiantat dels espais.

Més centres esportius

La segona actuació més destacada és la construcció del Centre Esportiu Municipal Espronceda, amb una partida per part de la Diputació de 9,7 milions d’euros. El nou equipament, de 6.100 metres quadrats, comptarà amb un PAV-3, una sala de tir amb arc, una sala de tennis taula, una sala esportiva i dues sales de gimnàstica artística.

El conveni també preveu la construcció del nou Centre Esportiu Municipal la Sagrera, on la Diputació destinarà 7,81 milions d’euros, que en aquest cas correspon amb el 100% del pressupost inicial de l’obra. Aquestes obres inclouen la restitució de les piscines d’estiu i quatre pistes de pàdel. A més, al nou edifici, s’hi ubicaran, entre d’altres, una sala de ‘fitness’, una de ciclisme en sala, dues piscines d’estiu i solàriums.

El quart projecte és l’ampliació del Pavelló Esportiu Municipal L’Illa, que comptarà amb un suport de la Diputació d’1.529.323 euros. Això permetrà construir una nova pista PAV-2 sobre la ja existent, a més de dur a terme una consolidació estructural i la reforma i millora de l’edifici existent. Finalment, i en relació amb aquesta últimes obres, la Diputació també destinarà 800.000 euros (100% del pressupost inicial), a la construcció del nou pavelló poliesportiu provisional al Parc de Bederrida, per a la seva utilització durant les obres d’ampliació del Pavelló Esportiu Municipal L’Illa. Aquí es construirà una pista PAV-3 i s’instal·larà una carà de 30×50 metres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa