La CUP denuncia que el model de la Guàrdia Urbana és cada vegada “més autoritari”

L’esquerra independentista ha reiterat aquest dijous la petició de la CUP perquè el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, plegui. Prop de quaranta persones s’han aplegat a plaça Sant Jaume per reivindicar davant del consistori que s’acabi amb els “abusos policials” i han denunciat el cas del sensellar ferit pel tret disparat per un guàrdia urbà el cap de setmana passat. La diputada de la CUP Maria Sirvent ha denunciat que el model policial de l’Ajuntament és cada vegada “més autoritari” i ha assegurat que encara no han vist “un reconeixement públic” per part de l’alcaldessa Ada Colau que l’actuació policial va ser “injustificada”. També ha afirmat que a Barcelona hi ha “un desnonament cada hora”.

Rita Bruguera, portaveu d’Endavant, ha remarcat que “és necessària la destitució o dimissió” d’Albert Batlle perquè és qui “ha de donar la cara” davant d’una situació “que no és admissible”.

Prop de quaranta persones de col·lectius de l’esquerra independentista s’han concentrat a Sant Jaume a les set de la tarda. En la concentració, de poc més de mitja hora, han desplegat una pancarta amb el missatge ‘Prou abusos policials’ i han cridat ‘Batlle dimissió’ o ‘La policia, tortura i assassina’.

També s’ha llegit un manifest que, entre altres missatges, ha reivindicat que el sense sostre ferit dissabte passat és “una víctima més” d’un sistema que deixa sense llar “a les més febles i als pobres”.

Nou comentari