La Comissió Europea nomena per primer cop un representant no català a Barcelona

La Comissió Europea ha nomenat aquest dimecres Manuel Szapiro com a nou cap de la representació de la Comissió a Barcelona en substitució de Ferran Terradellas, que va deixar el càrrec l’estiu passat per la finalització del seu mandat. És la primera vegada que la Comissió no nomena un català per ocupar aquest càrrec. Szapiro és francès però parla també català, castellà i anglès. Serà el punt d’unió entre Brussel·les i Barcelona com a representant de la CE.

Szapiro té més de 20 anys d’experiència en assumptes de la UE, especialment en els camps de la formulació de polítiques, la diplomàcia, les finances i els recursos humans. Actualment és cap del gabinet adjunt del vicepresident Maros Sefcovic. El nou representant de la CE ja havia treballat a l’Oficina de la Comissió a Barcelona com a analista polític, a més també va ajudar a la creació de la nova organització a Barcelona com a assessor del director executiu de l’empresa conjunta Fusion for Energy (ITER Europe).

Szapiro té una àmplia experiència com a treballador de la Comissió Europea, una de les fites que cal destacar del seu treball a la Comissió està relacionada amb la transició verda europea, un àmbit en què ha treballat durant alguns anys com a membre de gabinet responsable. Quan exercia aquest càrrec va iniciar l’Aliança europea de bateries i la Iniciativa de les conques mineres del carbó en transició.

Com a cap adjunt de gabinet del vicepresident Sefcovic, actualment és responsable, entre d’altres, de les relacions UE-Regne Unit, les relacions interinstitucionals, la programació estratègica i la previsió. També és professor visitant al Col·legi d’Europa de Bruges.

El seus 4 predecessors són Miquel Argimon, Josep Coll, Manel Camós i Ferran Tarradellas. La data en què Szapiro prendrà possessió del seu càrrec es determinarà més endavant. Brussel·les té oficina a Barcelona des de fa 30 anys, i té com a objectiu explicar les actuacions i decisions de la Comissió, principalment aquelles que afecten Catalunya i les Balears.

Comentaris

  Català Abril 14, 2021 | 19:01
  Doncs molt bé, home. Ara es espanyols no podran acusar-lo da parcialitat
  Ohhhhhh Abril 14, 2021 | 21:26
  Comoooooooooooo?!!! Como se atreven?!!!!! Juajuajuajua Juajuajuajua! Que noticias más ridícula .
  Pedro Abril 14, 2021 | 22:37
  Cuatro hombres y ninguna mujer para el puesto. ¿ Dónde están las femilazis ?
  Para los trolls Abril 15, 2021 | 11:24
  Osea este señor es especialista en relaciones de la CE con paises no integrados en la CE. Lo que demurstra que se considera a Cataluña como un país aun no integrado a l CE
  Vicmoto Abril 15, 2021 | 14:28
  A #1: Este señor también es especialista en la transición de las cuencas mineras, lo que demuestra que Barcelona es una cuenca minera.

Nou comentari