L’Ajuntament de Barcelona retira el llaç groc de la façana per ordre de la Junta Electoral

Ha rebut una resolució de la Junta Electoral que obligava el consistori a treure la simbologia del balcó de l'edifici abans de dotze hores

L’Ajuntament de Barcelona ha retirat aquest divendres a la nit el llaç groc de la façana després de rebre una ordre que l’obligava a fer-ho de la Junta Electoral de Zona, segons han confirmat fonts consistorials. La instrucció especificava que la simbologia del balcó de l’edifici s’hava de retirar abans de dotze hores. Les mateixes fonts han recordar que el llaç es va col·locar per acord de la majoria de grups municipals. I han especificat que, igual com en altres conteses electorals on s’ha rebut un requeriment similar, l’Ajuntament ha acatat l’ordre i ha retirat el llaç durant el període electoral.

Cal recordar que l’endemà de la dissolució de les Corts espanyoles i de l’inici del compte enrere de cara a les eleccions estatals del 10 de novembre, Ciutadans (Cs) va sol·licitar al consistori municipal que retirés el llaç groc per no incomplir la llei electoral i el “principi de neutralitat política” durant el període d’eleccions que recull la Llei orgànica de Règim Electoral General (LOREG).

Segona retirada del llaç groc

L’Ajuntament de Barcelona replicava a Cs que el consistori estava disposat a retirar el llaç groc sempre i quan rebés una resolució de la Junta Electoral obligant a fer-ho, resolució que ja ha rebut. El 14 de març passat, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va retirar el llaç groc de la façana en compliment d’una ordre de la Junta Electoral de Zona abans de l’inici de la campanya de les eleccions del 28 d’abril. El 17 de juny, l’Ajuntament va tornar a penjar-lo per un acord dels grups d’ERC, BComú i JxCat en la primera reunió dels grups en el nou mandat municipal.
 Text

Més informació

Comentaris

    francesc pougault 28/09/2019 12:12 pm
    La neutralitat exigeid de treure les estanqueres.

Nou comentari