Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat proposa pagar els impostos municipals amb una tarifa plana mensual
  • CA

El grup municipal de Junts per Catalunya (JxCat) proposarà amb una iniciativa al ple de novembre de l’Ajuntament de Barcelona l’aplicació d’una tarifa plana per pagar els impostos municipals. Així, segons ha explicat la presidenta del grup, Elsa Artadi, els ciutadans pagarien una quota mensual en què s’incloguessin tots els impostos. 

Artadi ha justificat la proposta de JxCat per facilitar la vida als barcelonins i que es puguin organitzar les despeses. A més, ha afegit que el consistori planificarà millor els ingressos perquè els rebrà de forma estable mensualment. La presidenta del grup ha aprofundit en la proposta detallant que l’Ajuntament hauria de comunicar els impostos que cada família hauria de pagar l’any següent per, així, poder-se organitzar els pagaments. 

“Es pagaria cada mes el mateix, així no hi hauria sorpreses a les factures”, ha defensat Artadi en roda de premsa. La presidenta del grup de JxCat ha matisat que els barcelonins podrien escollir quins impostos pagarien mensualment amb una tarifa plana i quins no. La reducció de “càrregues administratives” també és un punt a favor de la iniciativa, segons ha posat en valor Artadi. En aquest sentit, el consistori s’estalviaria les peticions d’ajornament en el pagament ja que cada contribuent es podria organitzar cada mes.

Accessibilitat al transport públic

Artadi també ha exposat una altra de les iniciatives, que té a veure amb l’accessibilitat al transport públic. Artadi ha destacat que dimarts que ve és el dia internacional de les persones amb discapacitat, i el seu grup aprofitarà el ple de novembre per presentar un “pla d’accions” per a la millora dels accessos. Com a part d’aquesta proposta inclouran la petició que a la web de Com s’hi va de l’Ajuntament se sàpiga si els itineraris són “100% accessibles” o no. 

També sol·licitaran formacions específiques per a treballadors de TMB en atenció a persones amb discapacitat. El regidor Jordi Martí ha posat de relleu la manca de llicències de construcció d’habitatge a Barcelona després de l’aprovació de la reserva del 30% a les noves promocions per a parc públic. Per tant, JxCat proposarà la convocatòria de la comissió de seguiment per explorar l’estat de la qüestió en aquest sentit.

Quant als pressupostos, Artadi s’ha limitat a dir que hi ha “converses” amb el govern municipal, i ha confiat que escoltaran els plantejaments del seu grup pel que fa al projectes dels comptes municipals.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa