JxCat demana a Colau que sigui exigent amb el nou govern espanyol

La regidora Neus Munté vol que els comuns no tractin Sánchez com un “govern amic”

La regidora de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona Neus Munté ha demanat aquest diumenge a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que sigui exigent amb el nou executiu del PSOE i Unides Podem i no el tracti com a un “govern amic”, en declaracions a la premsa abans de la celebració dels Tres Tombs al barri de Sant Andreu.

“Perquè ja sabem que als governs amics se’ls perdonen tots els errors”, ha dit Munté, i ha insistit que de la mateixa manera que Colau és molt exigent amb el Govern de la Generalitat, al seu judici, també ha de ser-ho amb el nou Govern central en matèria d’infraestructures, polítiques socials, d’habitatge i defensa dels drets civils i polítics.

Infraestructures i drets socials, prioritaris

“No l’hem sentit dir, per exemple, que s’ha pogut parar un desnonament gràcies al decret de mesures urgents d’accés a l’habitatge que va aprovar el Govern”, ha dit Munté, i ha afegit que les infraestructures, a més dels drets socials, són una de les matèries més necessàries que ha d’abordar a la ciutat de Barcelona.

Les infraestructures de rodalies, per exemple, presenten “manques indignes en ple segle XXI i que perjudiquen dia rere dia molts i moltes veïnes de la ciutat de Barcelona i de la seva àrea metropolitana”, ha dit.

Negociacions dels pressupostos

Després de les vacances, JxCat ha reprès els contactes amb el govern municipal “per poder tenir uns Pressupostos que siguin bons, que siguin positius per al conjunt de la ciutadania, per a l’activitat econòmica i per a les entitats del sector tercer”.

Així i tot, la posició de JxCat és que els pressupostos són “clarament millorables”, ha assegurat Munté, raó per la qual el seu partit ha presentat esmenes al projecte proposat per Colau.

Nou comentari