Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat i Cs critiquen les mesures anticrisi de Collboni i presenten alternatives per al petit comerç
  • CA

Les mesures econòmiques presentades per l’equip de govern municipal no han acabat de recollir bones impressions, més enllà del cercle polític dels comuns i socialistes. Els primers a retreure’ls el sentit de les mesures per pal·liar el coronavirus han estat els màxims afectats: els comerciants. Alhora, però, des de l’oposició, els grups de Junts per Catalunya (JxCat) i Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament no han desaprofitat l’oportunitat de dir la seva. A través de dos comunicats, els partits han recordat que hi ha diverses mesures que han quedat al tinter i que podrien donar més suport als petits empresaris, segons el seu parer. 

En el cas de JxCat, s’ha qualificat de “decebedor, insuficient i ineficaç” el pla econòmic anunciat aquest dilluns pel primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. El grup que lidera Elsa Artadi ha reclamat a l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que apliqui mesures “immediates i ambicioses” per preservar l’activitat econòmica a Barcelona. Segons JxCat, el pla econòmic de l’Ajuntament “no serveix” per donar tranquil·litat als sectors econòmics més afectats de la ciutat, especialment pimes i autònoms, ni per garantir la solvència a mig termini un cop superada la crisi sanitària.

Per la seva banda, la presidenta del grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha presentat el Govern municipal un pla de xoc econòmic i social per fer front a la “crisi del covid-19”. La regidora ha assegurat que l’objectiu d’aquest pla és “el d’afrontar el repte en els propers dies que la destrucció de l’economia es transformi en congelació de l’economia i així es pugui donar continuïtat a comerços, empreses i autònoms de tots els sectors econòmics de la ciutat, així com del manteniment dels llocs de treball”.

Entre altres mesures, la líder de Cs en el consistori ha sol·licitat a l’alcaldessa, Ada Colau, i al primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, “una moratòria generalitzada, d’almenys o any en el pagament dels increments tributaris de les Ordenances Fiscals per aquest 2020” i la congelació i ajornament de pagaments i impostos de tributs com el IAE o l’IBI –els quals no s’han tocat en la proposta municipal.

L’Ajuntament de Barcelona ha ajornat el cobrament de la taxa turística al setembre i no cobrarà la de terrasses mentre bars i restaurants segueixin tancats. A més, el consistori tampoc no cobrarà durant el període que duri el confinament el preu públic de la recollida de residus comercials i industrials als comerços, establiments de restauració, autònoms i empreses els dies que no puguin obrir per l’estat d’alarma. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa